Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vehabijsko selo na sjeveru Bosne organiziralo vojnu vježbu?

Vehabije u selu Gornja Maoča
GLAS SRPSKE
29.12.2009.
u 16:47

Gornja Maoča potpuno je izolirano mjesto u kojem se živi po šerijatskom zakonu. Svi su putokazi prema selu na arapskom jeziku, a na većini kuća su crne islamske zastave. Uvjeti za život se gotovo čine nemogućim...

Sigurnosne službe u Bosni i Hercegovini stavile su pod pojačani nadzor selo Gornju Maoču na sjeveru zemlje, inače poznatom vehabijskom mjestu. Naime, do tamošnjih sigurnosnih službi doprle su informacije da se u selu odvijaju aktivnosti koje mogu ugroziti sigurnost države, potvrdio je za Dnevni avaz izvor iz ministarstva sigurnosti BiH. Kako tvrdi izvor ovog lista, vehabije iz Gornje Maoče predmet su provjera i stranih obavještajnih službi.

Predsjedatelj povjerenstva za obranu i sigurnost parlamenta BiH Branko Zrno ističe da su se pojavile informacije da mještani u tom selu imaju vježbe gađanja bojevom municijom iz vojnog naoružanja.

Inače, Gornja Maoča je potpuno izolirano mjesto u kojem dosad nisu vrijedili zakoni države BiH. U ovom mjestu smještenom u nepristupačnom terenu između Brčkog i Tuzle živi se po šerijatskom zakonu. Put koji vodi do sela je gotovo potpuno neprohodan, a svi putokazi prema selu su na arapskom jeziku. Na većini kuća su crne islamske zastave, a uvjeti za život se gotovo čine nemogućima.

Zanimljivo je kako do sada skoro nitko od dužnosnika BiH nije posjetio stanovnike Gornje Maoče. Ovo mjesto je potpuno zatvoreno za bilo koga. Prema nekim informacijama u tom mjestu nalazi se škola na jordanskom jeziku, koja nije u nadležnosti niti jednog ministarstva obrazovanja, jer se selo nalazi na granici Tuzlanske županije i Distrikta Brčko, te se ne zna točno pod čiju nadležnost oni pripadaju.

Prema izvorima mostarskog Dnevnog lista, i spomenuta škola na jordanskom jeziku je pod nadzorom nadležnih službi zbog nelegalnosti svog djelovanja. Zbog ove škole već je vođena i istraga tužiteljstva Tuzlanske županije.

Ključne riječi

Komentara 143

OB
-obrisani-
18:24 29.12.2009.

Meujehedini u centralnoj Bosni su cinjenica, i ne samo da su u Maoci ima ih u cijeloj centralnoj Bosni. Da ne nabrajam pojedinacno sela i zaseoke to medjunarodna zajednica zna.

OB
-obrisani-
21:55 08.02.2010.

BRACO hrvati i srbi MORAMO zajedno sta je bilo bilo je nije trebalo nikada doci do toga ZAPAMTITE jedno KRIZ I KRST inace nam se lose pise BRACO MOJA

DE
demokršćanin
17:22 29.12.2009.

JOŠ JEDNA DRŽAVA! U Bosni je sve moguće.Osim Dodigove republike srpske postoji još jedna država.Pa gdje je tu europski namjesnik pravi vladar Bosne?Kako to da se nitko od \"pravne\" bosanske države ne usudi otići u tu \"državu\" i napraviti reda.Potrebno se zamisliti,jer je to jako blizu Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije