Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kupoprodaja

Večernji prvi pisao o Mesićevim stanovima u listopadu 2010.

'mesic 2'
Foto: ''
1/3
25.05.2012.
u 11:00

Porezna vlast lani, za vladavine HDZ-a i premijerke Jadranke Kosor, prema svemu sudeći, nije pozvala Milku Mesić da objasni kako je stekla tu imovinu.

Večernji list 2010. otvorio je priču o novim stanovima na Borčecu koje je kupio tada već bivši predsjednik Stjepan Mesić na ime svoje supruge Milke. Dojava čitatelja o tome kakvu je investiciju obavila obitelj Mesić četiri mjeseca nakon kraja Mesićeva drugog predsjedničkog mandata provjerena je i potvrđena u kratkom roku. S. Mesić dao nam je izjavu, potvrdio kupnju i rekao da je novac, 1,9 milijuna kuna, posudio od dvojice prijatelja. I od tada traju nagađanja tko su ti prijatelji, ima li tu nešto što Mesić skriva od javnosti.

Skrivao identitet

Mesiću je mandat istekao u veljači 2010. godine, kupnja je obavljena 30. lipnja i javnost o tome nije imala nikakvih informacija do 12. listopada, kad smo o tome pisali. Bivši predsjednik nije želio otkriti tko su ti velikodušni prijatelji, a pri tom stavu ostao je sve dosad, iako su ga novinari o tome pitali svako malo. Porezna vlast lani, za vladavine HDZ-a i premijerke Jadranke Kosor, prema svemu sudeći, nije pozvala Milku Mesić da objasni kako je stekla tu imovinu. Nitko ne može stjecati imovinu bez pokrića pa ni bivši predsjednik, objašnjenje za stjecanje imovine svatko mora dati.

Pola kuće

Kako bilo, Mesić je u listopadu 2010. naveo da će novac za kupnju dvaju novih stanova i dviju garaža u podsljemenskom naselju Borčec vratiti kad proda svoj stan u Ilici. No, koliko je poznato, stan u Ilici nije prodao. Mesićevi su kupili dva stana i dvije garaže u Borčecu, to je zapravo pola kuće, od Štefanije Balog, a kuće je gradila njezina tvrtka Arhitektonski studio. Uvidom u zemljišne knjige, u kupoprodajni ugovor s Milkom Mesić, otkrili smo da je polovica kuće Štefaniji Balog plaćena 260.000 eura. Mesić je tada najavio da će obitelj preseliti iz Ilice i da će s njima stanovati i unuka Sara. Štefanija Balog rekla je kako su kuće, susjedna je bila njoj namijenjena, sagrađene na zemljištu koje je otprije bilo u vlasništvu njezine obitelji.

Ispričala je i kako je gradnju financirala samo kreditom Zagrebačke banke, a za kredit jamčila je hipotekom na nove kuće te imovinom svoje tvrtke i vlastitom imovinom. Š. Balog dugogodišnja je bliska suradnica Stipe Mesića i prijateljica obitelji, vodila je i financije za Mesićeve izborne kampanje.

Komentara 6

OB
-obrisani-
12:56 25.05.2012.

UHrvatskoj svi nismo isti pred zakonom ! Mesic i njegovi su iznad zakona i Ustava !! Do kada !????

OB
-obrisani-
17:31 25.05.2012.

Skupio čovjek para od prodaje sekundarnih sirovina.

HR
Hrvat1949
19:48 25.05.2012.

laze da mu je bozo posudio novac POKRAO dijasporu u toku rata .IBozu I BURDUSA u remetinaC NEK VIDE MALO LUKSUZ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije