Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Učim, štedim, znam da vrijedim!

Večernji list i UMFO pokrenuli su edukativni projekt za učenike od V. do VIII. razreda osnovnih škola

Mala škola financija
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/5
30.10.2018.
u 11:00

Što kažu partneri o projektu?

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak podržala je Večernjakov projekt.

– Cijeli ovaj projekt izvrsno se nadopunjuje s obrazovnim procesom koji je u ovoj školskoj godini dio eksperimentalne provedbe “Škole za život”, a koji od sljedeće godine počinje i u svim ostalim hrvatskim školama. Riječ je o velikoj temi koju se može promatrati s dva aspekta – reformskog aspekta, ali i osobnog aspekta svakog učenika – kazala je ministrica Divjak.


 

– Jedan od najvažnijih razloga za štednju svakako je sigurnija budućnost. U trenutku kad se u Hrvatskoj javno raspravlja o mirovinskoj reformi, važno je naglasiti da je upravo kapitalizirana mirovinska štednja jamstvo sigurnije budućnosti – kazala je Dijana Bojčeta Markoja, direktorica Udruge društva za upravljanje mirovinskim fondovima koje je veliki partner na projektu.


 

– Zbog postojećeg obrazovnog sustava u kojem pojam financijske pismenosti uopće nije zastupljen, pa o njoj uče tek studenti na specijaliziranim studijima, i zbog znatnog razvoja tehnologije i svijeta, sve moramo mijenjati i u budućnosti imati studente koji već dobro raspolažu vlastitim i kućnim financijama – poručio je i prodekan Ekonomskog fakulteta Božidar Jaković.


Kristijan Buk, predsjednik uprave Allianz ZB d.o.o. društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, također je partner Večernjakova projekta. – I naš će se posao bolje razumjeti ako djeca od najranije dobi svladaju financijsku pismenost. Naravno, ne očekujem da se u ovom projektu educiraju samo učenici nego i njihovi roditelji – kazao je Buk.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije