Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro u novom ruhu

Vecernji.hr kroz povijest: Kako je portal izgledao 1999. godine?

vecernji.hr (1)
Foto: Vecernji.hr
1/7
22.10.2013.
u 18:07

Portal Večernjeg lista pokrenut je 8. veljače 1999. godine na adresi www.vecernji-list.hr

Vecernji.hr uskoro će osvanuti u novom dizajnu i s novim funkcionalnostima – no prisjetimo se kako je izgledao od 1999. godine

Portal Večernjeg lista pokrenut je 8. veljače 1999. godine na adresi www.vecernji-list.hr. U prvih 70 dana stranicu je posjetilo gotovo, 200.000 čitatelja što je u to rano doba interneta na domaćoj sceni bio odličan rezultat. U početku, internetsko izdanje sadržavalo je samo izbor priča koje su se objavljivale iz tiskanog izdanja Večernjaka.

Prve promjene

Prve promjene stigle su već sljedeće, 2000. godine. Promijenili smo dizajn naših stranica, crvenu boju zamijenila je plava i stranice su vizualno postale preglednije. Tada smo prvi put počeli objavljivati "samostalne" sadržaje, nevezane uz tiskano izdanje.

U listopadu 2001. godine, kada je Amerika napala Afganistan nakon terorističkog napada na SAD, Večernji list je na svom portalu prvi put uveo specijalne dnevne vijesti: praćenje američkog napada na Afganistan.

Godine 2004. internetsko izdanje Večernjeg lista ušlo je u novu fazu i u lipnju 2004. puštena je redizajnirana stranica – Večernji je postao u punom smislu news portal poput onih koje poznajemo danas. Večernji list tada prvi put počinje objavljivati vijesti tijekom cijelog dana. Trud se isplatio jer je portal Večernjaka proglašen najboljim portalom u kategoriji mediji na dodjelama nagrada Vidi web top 100.

Sljedeći korak bio je uvođenje multimedijalnih sadržaja, pa je Večernji list počeo objavljivati vlastite videovijesti koje su se, osim na računalima, mogle pogledati i na mobitelima.

Od 2007. godine Večernjakov portal zamijenio je vecernji-list adresu s vecernji.hr

Pokreće se showbiz portal Klik.hr, stranice s vlastitim sadržajem, a nekoliko mjeseci poslije i Sportal.hr (Večernjakov sportski portal).

Godine 2008. pokrenut je servis Blog.vecernji.hr koji je sve postojeće Večernjakove blogere objedinio na jednom mjestu.

Prvi mobilni news portal

U 2009. uslijedio je novi redizajn koji je iznjedrio i prvi mobilni news portal u Hrvatskoj. Redakcije tiskanog i online izdanja potpuno su integrirane te je lansirana i aplikacija za Blackberry telefone.

Aplikacije za iPhone i Android uređaje lansirane su 2010. godine kada je mobilni portal Večernjeg lista osvojio nagradu Webfest za najbolji mobilni news portal u regiji. Iste je godine pokrenut i VLM – Večernjakova novinska agencija te vecernji.ba – izdanje našeg portala za Bosnu i Hercegovinu.

U 2011. godini lansirali smo aplikaciju za novu online platformu – iPad, a u 2012. godini uveli VL Premium kao prvi medij s naplatom digitalnog sadržaja u Hrvatskoj. Pokazala se i potreba za novim izgledom, strukturom te uvođenjem novih funkcionalnosti i sadržaja, stoga je pokrenut projekt redizajna koji ovih dana dovršavamo.

– Povijest portala Večernjeg lista pokazuje da je često bio pionir u mnogim stvarima te da se uvijek težilo biti u korak s vremenom, a možemo slobodno reći i ispred svog vremena. Stoga nismo htjeli da ovo bude samo običan redizajn. Ekipa koja je mjesecima neumorno radila na ovom projektu nije se dizala od nacrta dok nije bila zadovoljna količinom i kvalitetom novih proizvoda koje ćemo ponuditi na portalu. No, prije svega smo htjeli da portal Večernjeg lista pruži sve što danas treba čitateljima internetskih portala te da i u godinama koje slijede portal svim našim čitateljima pruža vrhunsko iskustvo čitanja. Čitatelj je danas i vrlo važan kreator sadržaja te smo se u potpunosti posvetili i toj ideji – o ovoj je temi izjavio glavni urednik portal Dario Markas.

>> Uskoro stiže novi Vecernji.hr!

>> Zakoračite u svijet najkvalitetnijeg informativnog sadržaja za samo 50 lipa dnevno!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije