Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RANJENI UBOJICA

Večernje novosti: Sretko Kalinić kritično, a oporavak neizvjestan

Kalinic Sretko
22.06.2010.
u 09:12

Kalinić kojega je sa dva hica u stomak i grudi teško ranio drugi odbjegli član "zemunskog klana" Miloš Simović, nekoliko puta je operiran.

BEOGRAD - Sretku Kaliniću se zdravstveno stanje naglo pogoršalo nakon što mu je prije dva dana naglo pozlilo i liječnici zagrebačke bolnice Sestara milosrdnica ulažu napore kako bi ga održali u životu. Trenutno je stabilan, ali je daljnjii oporavak neizvjestan, javile su Večernje novosti bez navođenja izvora informacije, a informaciju prenose svi beogardski mediji.

Beogradski dnevnik podsjeća da je Kalinić kojega je sa dva hica u stomak i grudi teško ranio drugi odbjegli član "zemunskog klana" Miloš Simović, nekoliko puta operiran.

Ovu informaciju su Večernje novosti pokušale provjeriti u zagrebačkoj bolnici gdje su "ljubazno nam odgovorili" kako ne daju informacije o pacijentima.

"Slučajno ili ne, tek do pogoršanja zdravstvenog stanja ranjenog ubojice "zemunskog klana“ došlo je sa najavom da će do kraja lipnja biti potpisan sporazum između Hrvatske i Srbije o međusobnom izručivanju građana, koji su osuđeni za najteža kaznena dela", pišu Večernje novosti i podsjećaju kako Kalinić ima i hrvatsko državljanstvo, a u Srbiji je pravomoćno osuđen na 40 godina za ubojstva koja je počinio kao član "zemunskog klana" i 30 za sudjelovanje u ubojstvu Zorana Đinđića.

Iz bolesničke postelje, navodi beogradski dnevnik, sve do subote, Kalinić je hrvatskim istražiteljima, navodno, pričao o svojim saznanjima i likvidacijama u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj gori, Nizozemskoj i Španjolskoj, a priznao je i dva ubojstva dojučerašnjih suboraca Ninoslava Konstantinovića i Milana Jurišića kojega je samljeo u stroju za mljevenje mesa.

Državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa Srbije Slobodan Homen koji je najavio da će Kalinić biti izručen Srbiji "u prvim tjednima srpnja" odmah po potpisivanju sporazuma 28. lipnja, a izručenje već zatraženo, izvjestio je da će Kalinić morati odgovoriti na pitanja gdje je bio posljednjih sedam godina od atentata na Đindića, kako se izdržavao i, ukoliko ih ima, iznese saznanja o drugim ubojstvima i kriminalnim aktivnosti "zemunskog klana".

Komentara 6

OB
-obrisani-
09:29 22.06.2010.

e moj zvjerkane previše si ti toga znao i učinio da bi preživio!jezik prije ubije nego metak majstore!sa rogatima se nevalja bosti!čuj stanje se pogoršalo!!!čudo!

Avatar Rubirosa
Rubirosa
09:53 22.06.2010.

Sta kazu u MUPu jel ziv ili su ga jos jucer iskljucili?!Koje su to providne igre.Sad ce \"ono ili to \" sto je NeSretko rekao plasirati na kapaljku, a na nama je da VERUJEMO.Kao Saric juri politicare po Balkanu,ma je*ite se tip gleda svoja posla, a vi (politikanti) nam prikazujete hapsenja kao nekih opasnih krimosa koji hoce da vas lise zivota, a nalaze se u pazi ovo OKRUZENJU.(informaciju dao NeSretko) Logicno bi bilo UKOLIKO Hrvatska uopste hoce da sudi Kepu da im pozivi jedan pripadnik te formacije i da im bude svedok kojeg vec ga imaju u rukama(neracunajuci pijanog Dacu),vlast ga se resava kao pozlilo mu......Milanez i drustvo su jaci.......

SM
smjeskoh
11:01 22.06.2010.

Eh, baš mi je žao što mu je teško. Idem popiti jednu medovaču da utopim tugu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije