Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakov reporter u Damasku
Povratak na članak

‘Nama Sirijcima žele uvesti demokraciju petrodolara, što je put u svjetski rat’

Sirijci vjeruju da je uništenje terorističke organizacije Islamske države preduvjet za okončanje rata u njihovoj zemlji

Komentari 17

MR
mrkoje
13:48 10.04.2017.

nekima je krivo ,i znam da vecini u Hrvatskoj je ono sto izvestava vecernjakov reporter je previse jednostrano, ali on je jedini koji moze da sa basarom asadom napravi reportazu u celom balkanu, on je vojni strucnjak ,odlican ,profesionalan, lazanskii mu nije ni do kolena,bravo hassane haidar diab

VL
Avatar Booyakasha
Booyakasha
13:46 10.04.2017.

@Sputnik.news Zasto je Asad terorist? Da li zato sto brani svoju zemlju, ili zato sto je musliman?

VL
Avatar superhik74
superhik74
19:07 10.04.2017.

Pa to se vidi iz aviona, petrodolarska kula od karata je kolabirala 2008 godine i od onda vojnom silom zele prisiliti ljude drugih drzava koje nemaju dovoljno jake vojske da se mogu obraniti da moraju financirati njihovu rupu bez dna. Izmisljaju razno razne smicalice i peru mozak ali se sve svodi na propast petrodolarske Ponzijeve sheme i 20 triljuna duga koji zele da drugi umjesto njih placaju.

VL
Avatar Sputnik.news
Sputnik.news
13:00 10.04.2017.

Pa ovaj Asad je najveci terorist zajedno sa Putinom. A VL- je sramota sto siri lazi i rusku propagandu.

VL
GV
golub Vaso
12:51 10.04.2017.

napokon istina, a ne CNN agitprop

VL
VR
vracar
15:06 10.04.2017.

Cinjenica je da je assad diktator, ali je cinjenica i da je daleko manje zlo od al nusre ili isisa, te ostalih radikalnih islamskih skupina( nazvanih zajedno sirijska opozicija). Sama cinjenica da je drzao tu zemlju pod kontrolom, da su hriscani ziveli u miru, i bili zasticeni, da standard nije bio los, i da je sirija bila jedina sekularna arapska drzava, asada cini podnosljivijim, nego li ostale skupine koje zele da uvedu islamsku republiku, da po ugledu na saudi arabiu, katar ili bahrein, odsecaju ljudima glave i ruke, da salju u zatvor za nosenje krsta oko vrata, da hriscane tretiraju kao divlje zveri, a da se o tome svemu cuti, samo zato sto imaju novca i kupuju oruzje od amera i britanaca, cak i o silnim zlocinima pocinjenim u jemenu ni reci u zapadnim medijima. Sad, rusi takodje nisu zlatni, oni samo gledaju da zastite svoje vojne baze tamo, a to vide jedino mogucim, ako assad ostane na vlasti, na drugu stranu ameri samo gledaju da ruse pomere odatle, bas ih briga sto ce napraviti posle haos u siriji, kao u iraku ili libiji, sto ce na vlasti ostaviti radikalne islamiste, koji ce se posle okrenuti i protiv njih, kao sto su i talibani u afaganistanu, koje su takodje podrzavali da isteraju ruse. A na trecu stranu imamo saudi arabiju i ostale petro-zalivske zemlje, koje zele iskljucivo sirenje radikalnog islama, i podrzavaju iskljucivo sunite u toj nameri, a zele da pomere assada, kojeg vide kao bezboznika, sektasa, i pripadnika siitskog naroda alawi, a oni tamo zele da puste svoje krake. Assad je naravno zlo, covek koji satire svoje politicke protivnike, i koji vlada cvrstom rukom, ali je i kao takav sigurno bolji izbor i za zapad iza rusiju, od ovih radikalnih muslimana, koji sire to zlo po celom svetu, kao saudijska arabija, na prvom mestu, kao direktan finansijer i zastitnik isisa i al niste. Mislim da sve hriscanske drzave treba da se upravljaju interesima hriscana, ako sto ovi stite svoje sunite, ma koliko oni krivi bili, i da treba da podrzi assada, koji je sekularan covek, i na cijoj strani su svi hriscani iz sirije ibliskog istoka.

VL
Avatar Proleter
Proleter
12:08 10.04.2017.

Odličan tekst. Vrhunski novinar. Bravo VL!

VL
PR
pritiskovic
11:59 10.04.2017.

Umorni smo od Sirije i Harapa....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.