Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI U HDZ-U

J. Kosor: Stvarna borba protiv korupcije počela je 1. 7. 2009.

koros
Foto: Dragutin Šantoši
1/4
06.05.2012.
u 14:48

Gospodin Karamarko koji se poziva na borbu protiv korupcije, nije zapravo bio tako snažan i odlučan u vrijeme prije moga dolaska na čelo Vlade RH, kaže

Nakon što je s najbližim suradnicima i domaćinima popila kavu u kafiću Dora na polupraznom virovitičkom korzu, Jadranka Kosor, kandidatkinja za predsjednicu HDZ-a na 15. Općem saboru HDZ-a, pješice je stigla do prostorija HDZ-a u središtu Virovitice. Društvo su joj pravili Andrej Plenković, kandidat za zamjenika predsjednika te kandidati za potpredsjednike stranke: Vladimir Šeks, Tomislav Ivić, Ante Kulušić, Branko Bačića i Josipa Đakića. U središnjici su je već očekivali izaslanici HDZ-a ove županije. Kandidatkinja Kosor svoj predizborni program predstavila je izaslanicima na dijelu posjeta zatvorenom za javnost, a novinarima je kratko govorila o aktualnim prilikama u stranci.

Borba počela 1. 7. 2009.

- Radi se o dubokoj i trajnoj vezi i činjenici da, kao što znate, gospodin Karamarko koji se poziva na borbu protiv korupcije, nije zapravo bio tako snažan i odlučan u vrijeme prije moga dolaska na čelo Vlade RH. Dakle, stvarna, istinska i svaka druga potpora toj borbi počela je 1. srpnja 2009. godine. Ti razgovori ne čude, postoje očito neki dublji razlozi i činjenica da se sada vodi velika i važna bitka za čelno mjesto u HDZ-u. Ja sam sigurna da će ljudi odlučiti prema onome što je svatko od nas radio, koliko je doprinio ulasku Hrvatske u EU, završetku pregovora, borbi protiv korupcije i kriminala, ali isto tako koliko je tko od nas dao za HDZ i, dakako, sa važnim pitanjem - je li tko što od HDZ-a uzeo, izjavila je Kosor u Virovitici.

Na pitanje potpore koju je obitelj Tuđman iskazala Kujundžiću, kazala je:

- Radi se o potpori gospođe Tuđman i svaku njenu odluku iznimno poštujem i to je sve što bih imala tome dodati.

Jednoglasno uz Kosor

Komentirajući pitanje očekuje li da će predizborna kampanja narednih dana biti žešća, Jadranka Kosor rekla je da će i dalje govoriti činjenice i istinu.

– Dakako, sada puno više i o kolegama protukandidatima, koji su, kao što znate dosad zajednički ujedinjenim snagama udarali po meni. Ja sam i do sada govorila istinu i činjenice, a tako će to biti idalje. Svakako i ja imam pravo, budući da govorim o svojoj biografiji, progovoriti i o biografijama svakoga od njih i reći zašto ja mislim da je najbolja odluka izaslanika na 15. Općem saboru da se odluče za mene, kao predsjednicu HDZ-a. Jer, vodila sam stranku u najtežim vremenima i imam uspjehe. Mislim da će većina tako i odlučiti, rekla je Kosor potvrdivši da očekuje izbornu pobjedu za predsjednicu HDZ-a.

Kandidat za potpredsjednika HDZ-a Josip Đakić potvrdio je novinarima da je Županijski odbor HDZ-a Virovitičko-podravske županije u petak, nakon trosatne rasprave, dao jednoglasnu potporu kandidatkinji Jadranki Kosor koja je, kako je rekao, puno učila za Virovitičko-podravsku županiju.

Ključne riječi

Komentara 56

Avatar madcap
madcap
15:19 06.05.2012.

\"Potpora obitelji Tuđman Karamarku? -Radi se o potpori gospođe Tuđman i svaku njenu odluku iznimno poštujem i to je sve što bih imala tome dodati, odgovorila je Kosor.\" -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Eto vidite da je jučerašnji članak u VL-u o potpori obitelji Tuđman Kujundžiću bio politički spin i da oni u stvari podržavaju Kakamarka. Priznala je to i Kosorica.

MS
mira slavonka
15:26 06.05.2012.

Jer sam vodila stranku u najtežim vremenima i imam uspjehe. - - - - - - - - - - - a može mi netko reći koje to uspjehe ova ima?

MA
maksi
15:14 06.05.2012.

Kosor, rođena politicka gubitnica, pa ona enma šansi da pobjedi na izborima, ona je pokazala svoje neznanje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije