Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozači, odahnite
Povratak na članak

Važna obavijest iz MUP-a: Privremeno se ukida stroža kontrola na granicama

Od početka primjene do današnjeg dana, unatoč primjeni svih raspoloživih tehničkih i ljudskih kapaciteta granične policije Republike Hrvatske te unatoč suradnji s graničnim policijama Republike Slovenije i Mađarske, nisu se u potpunosti uspjele ublažiti gužve na graničnim prijelazima, navodi se u priopćenju.

Komentari 17

TE
TechnoCroat
22:07 08.04.2017.

Da su pooštrene kontrole bile primjenjivane prema imigrantima do ovoga ne bi ni došlo

VL
IC
ICCO
21:53 08.04.2017.

Prvo sam pomislio da je Ingrid na tečnom kirgistansko-engleskom nazvala Bruxelles danas, no sjetih se da je na Ustavnom sudu pa mogu samo reći BRAVO PLENKY!

VL
NO
nonasur
22:43 08.04.2017.

A zasto mi jos nismo u schengenu?!

VL
PE
pep
22:49 08.04.2017.

Da se je Hrvatska Vlada ,odnosno Hrvatska Drzava,za vrijeme migrantske krize postavila kao odgovorna clanica EU odnosno kao ozbiljan aspirant za Schengenski rezim danas bi svi drukcije razmisljali i odlucivali o (uglavnom)nasim problemima na nasim unutarnjim granicama sa EU. Kakoo smo sijali takva je i zetva.Posvadjani sa svim susjedima,dublje u EU nitko nas za ozbiljno ne uzima a uglavnom svi nas vide kao problem.

VL
Avatar future Gohan
future Gohan
22:19 08.04.2017.

Ajde neke promjnene u našoj Vladi, stvari idu naprijed, polako ali idu... samo slijepac ili zloban to neće priznati... Nisam krADeZovac, ali dao sam glas MOSTu, i opet bi. Ipak gledajuči sve Vlade do sad, ova se odogovara s EU.. provodimo direktivu EUa i onda ih pozvali i pokazali do to neće iči samo tako bez da platimo visko ceh, i mi i mnogi drugi... Svaka čast na ovom, samo tako, konačno promjene, i vidim vremenski idu na bolje, samo tako dalje.. riješimo prije sezone!!

VL
Avatar Zagrebčanec
Zagrebčanec
08:22 09.04.2017.

Da smo se, kao država od početka lažnog "izbjegličkog" stampeda ponašali ozbiljno i odgovorno u pogledu zaštite svojih granica (poput Orbana i Mađarske) onda sigurno do svega ovoga ne bi ni došlo, odnosno već odavno bi "Šengen" bio preseljen ueljen u Hrvatsku. Ovako smo potpunom neodgovornošću svih prethodnih vlada dovedeni u situaciju da potpuno slomimo naš turizam, odnosno u situaciju kolektivnog ekonomskog suicida zbog gomile nesposobnih političara koji su godinama samo laprdali nekakve svoje quqsi humanističke floskule umjesto da su radili ono zas što smo ih i izabrali. Temeljno je pitanje zašto "Šengen" već odavno nije u Hrvatskoj iako EU osigurava novac za to i tko sve iz Milanovićeve vlade treba da završi u Remetincu zbog ove katastrofe?

VL
Avatar nula
nula
22:44 08.04.2017.

Preko Konavala, ne dajte nikome ! Ni preko Metkovica !

VL
DI
dani@istra
16:48 09.04.2017.

Čitajući ovu obavijest da je ipak privremeno derogirana primjena Uredbe za graniče prijelaze krenuli smo danas 9.4. u Sloveniju preko graničnog prijelaza Plovanija i zaprepastili se.Čekali smo u koloni 1 sat i 20 minuta .Slovenci i dalje primjenjuju nova pravilaa kontrole-u koloni su većinom stranci , koji su došli preko vikenda- i kojima ništa nije jasno.Na 20 stupnjeva čekati..što će biti tek tokom ljeta.Pozivati se na strpljivost -a nevidjeti situaciju na samom terenu.Istinski bilo me je stid prema tim ljudima koji su došli posjetiti našu zemlju,..time pomoći i našem turizmu- nakon ovakvih čekanja- drugi put će dobro razmisliti..Ovo je problem koji se mora odmah riješiti- ne dozvoliti maltretiranje ljudi koji su krenuli na odmor.,gdje su lokalni,županijski političari..europarlamentarci.,nisam sigurna da su ovi u Zagrebu svjesni veličine problema...

VL
Avatar Proleter
Proleter
23:07 08.04.2017.

Pa zar ovi iz eu nisu razmišljali o posljedicama strožih kontrola? i oni o nečemu odlučuju? tko zna što još možemo očekivati? katastrofa.

VL
AO
ante.oreskovic75
07:55 09.04.2017.

Zar ti likovi u EU ne vide tko im postavlja mine i gazi ih po gradovima?Zndu li da su neki od njih i rođeni u Europi?Ma administracija na bilo kom nivou ozbiljno pati od pomanjkanja razuma!Važno je biti šef i zvati se političar,onda su i propisi i zakoni hrpa jada!

VL
MC
mario.cabraja11
22:41 08.04.2017.

Uvesti vinjetu od 200 eura godisnju i tako razbiti guzvu hahaha sto sam pametan mogao bi biti hrvatski ministar.

VL
UM
Umjereni
22:23 08.04.2017.

Ono malo što običan čovjek osjeća od blagodati članstva u EU jest slobodan protok odn. olakšan prelazak granice. Bez toga, članstvo nam apsolutno ništa ne znači. Naši bi se u Briselu - koliko god podržavam članstvo u EU - trebali malo oštrije postaviti, ali oni ionako putuju zrakoplovom pa očito ne znaju kako to izgleda kad se tri sata stoji na granici. A da naši građani kao državljani jedne zemlje EU tri sata stoje na granici da bi ušli u drugu članicu EU je sramota nad sramotama.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.