Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIPS

'Izgorjeli su svi strojevi. Nakon 45 godina vraćamo se na nulu'

požar u karlovcu (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/10
13.07.2012.
u 08:09

Požar je buknuo u četvrtak oko 22.50 sati, a gašen je do kasnih jutarnjih sati

Izgorjeli su svi strojevi, cijeli proizvodni pogon, a i velik dio skladišta gotove robe. Nakon 45 godina smo ponovno na nuli. Sreća je što nitko nije stradao - kaže shrvani vlasnik svjećarsko-trgovačkog obrta RIPS Zoran Salopek.

Karlovčani su u nevjerici cijeli dan dolazili u arboretum kod Šumarske škole ne bi li se uvjerili u istinitost informacije da je preko noći na petak u potpunosti nestao jedan od najuglednijih karlovačkih obrta. Mnogi su došli pružiti potporu vlasniku i radnicima, kojih je 16.

- Primio sam 200 poruka iz cijele Hrvatske. Svi žele pomoći, kažu da preselim kod njih proizvodnju... Nitko od radnika neće ostati nezbrinut - kaže Salopek,

Požar je buknuo u četvrtak u 22.50 sati, a pripadnici Javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljnih vatrogasnih društava gasili su ga do jutra. Tek poslijepodne su se stvorili uvjeti da policija započne očevid, koji će utvrditi uzrok izbijanja požara.

- Na ovoj lokaciji smo 12 godina. Imamo sve ateste, svake godine održavamo postrojenje... Nadam se da ću smoći snage da sve to ponovno pokrenem - kaže Salopek.

Mnogi Karlovčani su osjetili tijekom noći zatvarali prozore zbog neugodnog dima koji se proširio dobrim dijelom grada. Na lice mjesta je došla i predstavnica Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Sa zgarišta se tijekom dana širio miris izgorjele plastike.

- Kad sam čuo za požar, doživio sam šok i nisam vjerovao da se to događa. Došao sam, vidio da gori, i opet nisam vjerovao očima. I sada mi je teško povjerovati u to što se dogodilo - opisuje Drago Karapandža. voditelj prodaje, nabave i organizacije proizvodnje u RIPS-u, kako su on i radnici doživjeli požar kojeg mnogi nazivaju tragedijom.

Vatra je zahvatila i obližnju radionicu Tehničke škole.

- Tek ćemo utvrditi razmjere oštećenja, ali već sada znamo da su nastradali dio glavnog zida, krovište i instalacije - kaže Ivan Požega, voditelj praktične nastave u Tehničkoj školi.

Komentara 12

DI
duncan_idaho
09:53 13.07.2012.

O Bože, zar nije dosta što smo glup i neodgovoran narod i sami sve uništimo nego nas jom moraju i požari dotući?

OB
-obrisani-
10:22 13.07.2012.

nije narod glup i neodgovoran, to mjesto su zauzeli političari

OB
-obrisani-
09:07 13.07.2012.

aaaaaaa to je zasmrdilo sinoć

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije