Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSIJA: EKSPLOZIJA ORUŽJA

Vatrena stihija u ruskom arsenalu odnijela dva života

požar-rusija
Reuters
Autori: MaČ/VLM, Ana Š
13.11.2009.
u 17:09

Oko 3000 ljudi evakuirano je iz obližnjih zgrada, a po prvim se informacijama u skladištu nalazilo konvencionalno oružje, što znači da ne prijeti opasnost od trovanja.

Dva su vatrogasca  poginula pokušavajući zaustaviti vatru što se razbuktala u požaru koji je izbio u skladištu oružja kod Uljanovska na zapadu Rusije. Kada je požar buknuo, u skladištu se nalazilo 40 radnika za koje se isprva strahovalo kako su i oni nastradali u vatrenoj stihiji, no strah je minuo kada su pronađeni u skloništu nedaleko mjesta nesreće.

Radnici su upravo namjeravali onesposobiti oružje kada je, oko 16 sati po lokalnom vremenu, buknuo požar u skladištu oružja ruskog ministarstva obrane.

- Najprije se čuo glasan prasak. Uslijedila je tišina, a zatim su se pojavile eksplozije, jedna za drugom... - kazao je mještanin Igor Komandin opisujući kako su eksplozije nastavile izazivati jedna drugu. Mnoga su stakla na prozorima obližnjih domova razbijena, a 3000 osoba evakuirano je iako se u skladištu nalazilo konvencionalno oružje pa mještanima Uljanovska, koji se nalazi 950 kilometara jugoistočno od Moskve, ne prijeti veća opasnost.

U tijeku je kriminalistička istraga.

 

 

 

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

NS
nek_se_zna
20:01 13.11.2009.

atmosfersko zagrejavanje,moze biti i alkoholno

OB
-obrisani-
18:26 13.11.2009.

Čečeni , a ko bi drugi ! ! !

MM
Mladen Miletić
19:11 13.11.2009.

Bjeda naivna zašto uopče više proizvode konvencionalno oružije . Vidi se da su još naivni da žive u iluziji da če se time braniti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije