Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razbuktao se požar

U skradinskim selima odbijaju napustiti kuće, ruše stabla

MILOVICI: POŽAR (1)
Duško Jaramaz/PIXSELL
Autori: al/VLM, mvi/VLM, tli/VLM
12.08.2012.
u 20:15

Zatražili smo pripravnost vojske, ali nadamo se da nam njihova pomoć pri gašenju neće trebati, naglasio je načelnik općine Skradin

U šibensko-kninskoj županiji požari i dalje prijete kućama, ali neke obitelji odbijaju napustiti svoje domove. Jedan krak požara pokraj Skradina razbuktao se i krenuo prema selima Lenići, Bratiškovci i Pamučari, odnosno zaseoku Kuzmani. U Lenićima u petnaestak kuća, koliko broji cijelo selo, boravi desetak stanovnika koji ne žele napustiti svoje domove dok se vatrogasci i dalje bore s buktinjom.

Ukućani iz predstrožnosti ruše drveće pred kućama u pokušaju da spriječe požaru da se prošiti i na kuće, ukoliko dođe u njihovu blizinu. 

Na požarište kod Skradina jutros su upućena i dva zračna traktora koja vodenim bombama pokušavaju ugasiti požar zbog kojeg su jučer između 19 i 20 sati evakuirani stanovnici nekoliko zaselaka između Sunkovića i Gračaca. Naime, stanovnicima zaselaka preporučeno je da napuste svoje domove zbog gustog dima koji je vjetar nosio prema njihovim kućama, ali već oko 23 sata većina njih se vratila u svoje domove.

Požari koji su buknuli na području mjesta Todorovići, Ćulini i Bratići kod Skradina opustošili su veliko područje, a najveća šteta nanesena je maslinicima i vinogradima koji su progutani u plamenu. Opasnosti za kuće i ljude nema. Vjetar je stao, što znatno olakšava gašenje požara.

– Zatražili smo pripravnost vojske, ali nadamo se da nam njihova pomoć pri gašenju neće trebati – naglasio je načelnik općine Skradin, Nediljko Dujić. Naime, gasitelji se nadaju da će pomoć zračnih traktora koji požar "napadaju" vodenim bombama biti dostatna da se svlada vatrena stihija protiv koje se 88 vatrogasaca s više od 20 vozila bori čitavu noć.

Na požarište su pozvane sve cisterne s vodom iz Pirovca, Rogoznice, Tisnog, Ružića, Drniša, Svetog Jurja i Kistanja.

Gori i na Sestrunju 

Požar je iza 10 sati buknuo i na otoku u zadarskom arhipelagu u mjestu Sestrunj. Tamo su poslani brodom zadarski vatrogasci, a zatražena je i zračna podrška.

>>Pošaljite nam fotografije požara na e-mail dojavi@vecernji.net

Dubrovački vatrogasci uspjeli su obuzdati vatrenu stihiju koja je od 15.20 sati opasno zaprijetila stanovnicima Mokošice. Zapalila se mješovita šuma, a vatra se, nošena jakim vjetrom, ubrzano širila prema rubnim dijelovima mjesta i prema Rožatu.

Kako piše dubrovniknet.hr, većina stanovnika u panici se pridružila vatrogascima u gašenju na terenu, a u pomoć su im bili poslani kanader i gasitelji DVD-a Zaton. Iako su prije sumraka uspjeli obraniti naselje, vatrogasci strahuju što će biti tijekom noći jer jak vjetar ne jenjava.

>>Mladići iz Karlovca odgovorni za požar kod Haciende u Vodicama?

Ključne riječi

Komentara 9

TT
tTony
22:07 12.08.2012.

dok jedni gledaju vatropol drugi pale kakva slucajnost ko su drugi

VV
Veseli-veseljko
09:54 13.08.2012.

12.08.2012. u 22:07h Ante tTony je napisao/la: dok jedni gledaju vatropol drugi pale kakva slucajnost ko su drugi ................................................................................................................... Piromani ,zašto mora biti da neko kroji svijetsku urotu protiv nas !

LI
Livijo
20:41 12.08.2012.

Pilote Kanadera za "Osobe Godine"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije