Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vatikan uvodi autorska prava na papu

papa
AFP
22.12.2009.
u 15:59

U priopćenju se navodi da novo specifično autorsko pravo ima za cilj "zaštititi lik i identitet pape od nedopuštene uporabe njegova imena i pontifskog grba za djelatnosti ili u svrhe koje nemaju ništa ili vrlo malo zajedničkog s Katoličkom crkvom".

Vatikan je objavio priopćenje u kome navodi da će za "uporabu bilo kakva elementa koji se izravno odnosi na papu ubuduće biti potrebna prethodno dopuštenje Svete Stolice".

U priopćenju se navodi da novo specifično autorsko pravo ima za cilj "zaštititi lik i identitet pape od nedopuštene uporabe njegova imena i pontifskog grba za djelatnosti ili u svrhe koje nemaju ništa ili vrlo malo zajedničkog s Katoličkom crkvom".

Vatikan to želi uraditi kako bi izbjegao i onemogućio svaku vrstu nepodobne reklame kao što su sapuni s papinim likom ili hamburgeri s njegovim imenom, prenijele su agencije, dodajući da ovo autorsko pravo, izgleda, nije ono u klasičnom smislu, budući da Vatikan pokušava steći kontrolu nad svakim proizvodom i situacijom u kojoj bi se koristilo papino ime.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar statler&waldorf
statler&waldorf
23:47 22.12.2009.

Idemo redom Ovo je napad na sve suvenirnice uz katedrale, one u Međugorju, zar im nije dosta novaca? Plačaju li oni neke tantijeme židovima za Stari Zavjet i na korištenje lika i djela Isusa (a i on je bio židov)?? Ide li to katolička crkva marketinški u treći milenij? Hoče li svečenici početi nositi i reklame na prsima kao nogometaši? Znam da bi im bilo marketinški isplativi završavati misu sa “Misa finita est- but Coca Cola is the best“

DS
dubina-sirina
02:31 23.12.2009.

The Vatican Bank is said to be a successful and profitable bank. By 1990s, the bank had invested somewhere over US$ 10 bilion in forigen companies. In 1968 Vatican authorities hired Michele Sindona as a financial advisor, despite Sindona\'s questionable past. It was Sindona who was chiefly responsible for the massive inplux of money when he began laundering the Gambino crime family\'s heroin monies (taking a 50% cut) through a shell corporation \"MABUSI\".

GE
geichi
19:10 10.08.2011.

Još ga treba brendirati (to je sada popularno)... i napraviti mu neki zvučni slogan... npr. \"milost, ljubav i poštenje\"... ili \"povratak u prošlost\"... ili tako nekako...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije