Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOMB RAIDERS

Vatikan pozvao belgijskog veleposlanika na razgovor

policija u nadbiskupovoj kući
Reuters
25.06.2010.
u 19:24

Policijska akcija u Belgiji, tijekom istrage o svećeničkoj pedofiliji, obuhvatila je upade u ured i kuću nadbiskupa u miru, te otvaranje grobova dvojice nadbiskupa, što Sveta Stolica nije dobro primila

Policija je u četvrtak upala u kuću nadbiskupa u miru Bruxelles-Mechelena, Godfrieda Daneelsa, i zaplijenila dokumente i daneelsovo osobno računalo. Policija i tužiteljstvo nisu rekli sumnjiči li se samog Daneelsa za zlostavljanje djece, ili su traženi dokumenti koji se odnose na druge optužene osobe; nadbiskup u miru nije ispitivan. Istražitelji su u katedrali St. Rombouts južno od Bruxellesa otvorili grobove dvojice nadbiskupa, tražeći dokumente o zlostavljanju. Zaplijenjena je i dokumentacija neovisnog tijela koje istažuje oko 500 slučajeva svećeničkog zlostavljanja, čije su žrtve danas šezdesetogodišnjaci i sedamdesetogodišnjaci...

Nadbiskup Belgije Andre-Joseph Leonard osudio je pretres katedrale kao postupak "iz krimi-romana i Da Vincijevog koda". U službenoj vatikanskoj izjavi rečeno je da svako griješno i kriminalno zlostavljanje mladeži od strane pripadnika crkve treba osuditi i da postoji potreba za pravdom i odštetom, ali je iskazano i "zaprepaštenje načinom pretrage, i ogorčenje zbog oskvrnuća grobova". Svoje negodovanje Vatikan je i službeno izrazio belgijskom veleposlaniku pri Svetoj Stolici, koji je pozvan na sastanak s vatikanskim ministrom vanjskih poslova.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
20:04 26.06.2010.

. ..OS\"iM POVRATKA NAŠE SFRYY-ZZAMOLILI Bi NAŠEG HYGYY iZZ BELGIJE DA OMOGUĆI DA NAŠA HRVATSKA KATOLIČKA CRKVA POSTANE NEOVISNA i SAMOSTALNA OD Vatikana. ..POSLIJE TITA-TITTO. ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije