Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dugoočekivana misa

Vatikan potvrdio: Inauguracija Franje održat će se 19. ožujka

'Archbishop of Buenos Aires Cardinal Jorge Mario Bergoglio greets worshippers, in the Buenos Aires neighbourhood of Liniers, in this August 7, 2009 file photograph. Bergoglio was elected Pope to succe
'MARCOS BRINDICCI'
Autori: st, tli/VLM
13.03.2013.
u 21:49

Odmah nakon izbora novi papa nazvao je svog prethodnika papu emeritusa te mu obećao da će ga ubrzo posjetiti. Sutra u 17 sati u Sikstinskoj kapeli novi papa održat će misu s kardinalima izbornicima i to će prenositi televizija

Ne želeći ostaviti vjernike u neizvjesnosti, Vatikan se požurio i objavio da će se inauguracijska misa za novoizabranog papu Franju održati 19. ožujka 2013. godine. Odmah nakon izbora novi papa nazvao je svog prethodnika papu emeritusa te mu obećao da će ga ubrzo posjetiti.

Šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi, također isusovac, kazao je da je bio iznenađen izborom isusovca na Petrovu stolicu. Figurativno: Kardinali su otišli čak preko oceana po novoga Papu. Franjo je pozvao sve vjernike na Trgu sv. Petra na kratku molitvu u šutnji, te na molitvu za njegova prethodnika Benedikta XVI.

- Sutra ću ići moliti Gospu - najavio je Franjo. Ali ne znamo gdje će ići moliti, možda u potpuno privatnom obliku u baziliku sv. Marije Velike, ali to će se doznati tek kada sve bude završeno. Sutra u 17 sati u Sikstinskoj kapeli novi papa održat će misu s kardinalima izbornicima i to će prenositi televizija. U petak u dvorani Clementini Franjo će se sastati sa svim kardinalima, izbornicima i ne, a u subotu će novi papa u dvorani Pavla VI. u audijenciju primiti sve nas novinare koji smo pratili konklave. I Benedikt XVI. je odmah poslije izbora primio novinare. U nedjelju će novi papa održati angelus sa prozora papinske palače na Trgu sv. Petra.

>>Novi papa je Franjo - kardinal Bergoglio iz Argentine

>>Sve o izboru novog pape pratite na našem specijalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije