Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj dajla

Vatikan bijesan: Bošnjakovićeva odluka izaziva čuđenje!

\'Pope Benedict XVI waves to the faithfuls gathered in St Peter\'s square at the Vatican, during his weekly general audience, on June 15, 2011.   AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO\'
AFP/PIXSELL
11.08.2011.
u 17:22

Dodao je da Bošnjakovićev potez nije u skladu s načelom pravne sigurnosti.

Sveta Stolica trenutačno je, i to vrlo oštro, reagirala na odluku ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića da poništi sva rješenja kojima se imovina župe Dajla koncem 90-ih darovala Crkvi, čime se vrijedni imetak zapravo vraća Republici Hrvatskoj.

Otac Federico Lombardi, šef Ureda za tisak Svete Stolice, izjavio nam je da Bošnjakovićeve odluke o poništenju rješenja o darovanju imovine crkvi izazivaju čuđenje, to prije što je premijerka J. Kosor izjavila kako namjerava problem imovine u župi Dajla riješiti u duhu suradnje. Dodao je da Bošnjakovićev potez nije u skladu s načelom pravne sigurnosti.

>>Bošnjaković: Sva imovina župe Dajla vraća se državi

Podsjetimo, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković donio je u utorak rješenje kojim je utvrdio ništavnost svih rješenja kojima je Republika Hrvatska spornu imovinu vratila župi Dajla, odnosno Porečko-pulskoj biskupiji.

Državno odvjetništvo temeljem toga na Općinskom sudu u Bujama stavilo je zabilježbu kojom traži upis vlasništva države, a istodobno i zabranu raspolaganja svim nekretninama koje su pripadale župi Dajla.

>>Što o reakciji iz Vatikana kažu ministri Bošnjaković i Jandroković čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka

Ključne riječi

Komentara 536

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
20:34 11.08.2011.

sinaj ako te interesira neka informacija slobodno si je odgooglaj! neću valjda ja za tebe googlati?

DA
danebi
20:36 11.08.2011.

Kako sad to? Pa ako slusas njihove propovjedi ovozemaljska bogatstva nisu vazna i ne treba ih....?

OB
-obrisani-
19:30 11.08.2011.

Poglavljhe pravosuđa ho ho ho

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije