Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bliži se rastanak

Varoški bećari pjesmom i plesom ispratili svog Klepetana

Klepetan i Malena (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/5
18.08.2012.
u 20:35

Klepetan se sprema na dugi put do Afrike, a njegova Malena čekat će ga kao i svake godine u Brodskom Varošu

Umirovljeni domar Stjepan Vokić iz Brodskog Varoša nije mogao prikriti suze dok su uz pratnju umilne glazbe golubinačkih i varoških tamburaša čitani stihovi pjesme Vratit će se rode. Dogodilo se to prilikom večerašnjeg svečanog ispraćaja Klepetana na daleki put do juga Afrike, koji je u sklopu folklorne manifestacije "Dani Luke Lukića" prvi put održan u Slavonskom Brodu.

Ovaj veliki zaljubljenik u životinje, koji već puna dva desetljeća skrbi o rodi slomljenog krila Malenoj i njezinu životnom suputniku Klepetanu, priredbu je doživio veoma emotivno.

– S jedne sam strane veoma sretan, jer se u čast mojih roda okupilo veliko mnoštvo ljudi, a s druge tužan jer je to znak kako se opet približio neumitni rastanak. Ptići su već otišli, a Klepetan će to učiniti najkasnije 28. kolovoza. To mu je posljednjih godina bio zadnji rok. Nažalost, moj rodan je već u godinama i opasnost da se jednom neće vratiti svake je godine sve veća  – govori Stipa, koji je rode tijekom svih ovih godina zavolio kao vlastitu djecu.

I dok su folkloraši veselo svirali i pjevali, Malena je bojažljivo na pristojnoj udaljenosti šetala tamo-amo po školskom igralištu. Iako je već naviknula na ciku i galamu djece, ovo je za nju ipak bilo nešto novo. Klepetan se, pak, lijeno protezao na dimnjaku školske zgrade i sve promatrao prilično nezainteresirano, očito ne shvaćajući kako je cijela ta priredba organizirana upravo u njegovu čast. On će na put ionako krenuti onda kada on to bude htio, a ne kada mu drugi odrede. 

– Priča o rodama i domaru Stipi koji o njima već niz godina nesebično skrbi i brine pronijela je glas o Slavonskom Brodu diljem svijeta. Mislim da je organizacija jedne ovakve priredbe najmanje što smo mogli učiniti u njihovu čast – rekao je brodski gradonačelnik i predsjednik gradske Turističke zajednice Mirko Duspara.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar banijac68
banijac68
11:30 19.08.2012.

a tko je te sve dnevnice i kilometražu platio stalno nešto organiziramo i sve preko dnevnica iz proračuna Pljuc Pljuc

Avatar banijac68
banijac68
11:33 19.08.2012.

taj Duspara se ne ide se ni popišati a da ne pokupi dnevnice jer si sam podpisuje

PE
pelinkovac
10:19 20.08.2012.

hehehehhe,Duspara.jooj bolje sutit...A klepetan je nas brend!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije