Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNO ODLUČENO

Varaždinski otpad zbrinjavat će Čakom po cijeni od 698 kn po toni

Varaždin prosvjed T7 (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
Autori: mza/VLM, rp/VLM
07.03.2012.
u 09:39

Pregovori s T7 grupom oko zbrinjavanja smeća u njihovoj MBO tvornici i dalje se nastavljaju

Varaždinski gradski vijećnici u srijedu su prihvatili prijedlog čakovečkog Čakoma da zbrinjava novonastalo smeće s varaždinskog područja po cijeni od 698 kuna po toni smeća i to na odlagalištu u Totovcu. No, pregovori s T7 grupom oko zbrinjavanja smeća u njihovoj MBO tvornici i dalje se nastavljaju, jer je T7 grupa, prema najnovijim informacijama, spustila cijenu s jučerašnje od 1020 kuna, na 700 kuna po toni.

Ponuda T7 Visa stigla je prije početka sjednice i to usmeno, pa su vijećnici i gradonačelnik Goran Habuš tražili da im se to dostavi i u pismenom obliku. T7 je inače, rekao je njihov odvjetnik Miroslav Rendić, predložio 700 kuna po toni novonastalog i već baliranog smeća na rok od tri mjeseca, a u tom bi se razdoblju sjelo i pregovaralo o svim otvorenim pitanjima. U Gradu, pak, kažu da su spremni za pregovore s T7 grupom, ali da se sva sporna pitanja, odnosno ugovori, rješavaju "u paketu":

Podsjetimo, netom prije početka sjednice Gradskog vijeća radnici varaždinske T7 grupe, u vlasništvu Davora Patafte, ponovno su se okupili na prosvjedu na glavom gradskom trgu, ispred Gradske vijećnice.

– Povod okupljanju isti je kao i prvi put, odnosno nepoštivanje ugovora o zbrinjavanju otpada od strane Grada – rekla je predsjednica radničkog vijeća, Jadranka Kanižaj. Naime, Grad i D. Patafta još nisu postigli dogovor oko cijene zbrinjavanja jedne tone baliranog otpada. T7 grupa u svojem MBO pogonu nudi cijenu od oko 1020 kuna, dok Grad Varaždin traži da cijena ne bude veća od 700 kuna. Varaždin je dobio dvije nove ponude za zbrinjavanje otpada. Jedna je od Grada Čakovca, koji može preuzeti otpad po cijeni od 700 kuna, dok je druga ponuda općine Davor, koja može preuzeti sve bale smeća, a riječ je o gotovo 100.000 tona otpada, po cijeni od 560 kuna po toni smeća.

– Štitimo svoja prava. Poslodavac nam je već najavio prve otkaze s datumom 30. lipnja. Za sada su nam plaće redovite i nisu smanjivane – dodala je J. Kanižaj.

Ključne riječi

Komentara 3

ZA
zaja1
22:52 07.03.2012.

nećemo zagorsko smeće u međimurju, zbrinjavajte si ga sami

AD
adamski007
12:00 08.03.2012.

zaja...pa Varaždin nije u Zagorju...vidi se ne poznavanje elementarnih činjenica iz zemljopisa ! a u ukupnim količinama otpada iz Varaždina koje bi se trebale zbrinjavati u Totovcu ima jako puno međimurskog smeća...jer vas jako puno radi u Varaždinu, ide u Varaždin u škole i na fakultete....itd

BA
babica05
13:42 08.03.2012.

Dosta ucjena od nazovi poduzetnika u Varaždinu! Patafta se grozi otkazima,šta treba sad,pustiti sve samo da je gospon zadovoljan?! Drk prijeti isto tako, pa mu se opraštaju teški dugovi na svim poljima. Ma dosta_ako ne želite biti ili niste sposobnibni odite,zatvorite firme i amennnnnnn

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije