Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUKCIJA

Varaždinski carinici prodaju Rolexe zaplijenjene švercerima

sat, rolex, (1)
Marko Jurinec/PIXSELL
23.06.2013.
u 08:18

Ime Daytona jasno asocira na autoutrke pa je tako najpoznatija osoba koja je nosila Daytonu Paul Newman, čiji se odnos s Rolexom proteže još od 70-ih.

Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona serija je satova vjerojatno najpoznatijeg svjetskog proizvođača luksuznih satova na svijetu koja se izrađuje od 1963. godine. Ime Daytona jasno asocira na autoutrke pa je tako najpoznatija osoba koja je nosila Daytonu Paul Newman, čiji se odnos s Rolexom proteže još od 70-ih.

Dva takva sata od 18-karatnoga zlata, zaplijenjena na granici, sutra će biti ponuđena na javnoj dražbi u Carinarnici Varaždin. Početna je cijena zlatnoga – prava sitnica, čak 184 tisuće kuna! Čelično zlatni Rolex pak stoji 94 tisuće. Za 46 tisuća kuna nudi se i Breitling koji vole ronioci, jer ide do 500 metara dubine, a još i više džetseteri koji krstare. Uz još dva Tag Heuera, Carinarnica nudi zlatni, srebrni, čelični i biserni nakit “na kilograme”. Zainteresirani mora kupiti određenu vrstu u paketu. Kako je srebrnine čak 212 kilograma, očito je da bi takvu količinu, po cijeni od najmanje 488 tisuća kuna, mogao i htio kupiti tek neki zlatar. Za 76 grama zlatnoga nakita pak traže 11 tisuća kuna. I dok bi se te cijene nakita mogle smatrati akcijskima i isplativima, cijene satova to nisu iako Carinska uprava kaže da nisu korišteni.

Naime, uvidom u njihove cijene na tržištu otkrivamo da su gotovo istovjetne početnoj cijeni na dražbi te je teško očekivati da bi osoba koja ima toliko novca zlatni Rolex kupila na dražbi, a ne za istu cijenu kod ovlaštenog prodavača.

>> Bugarski metropolit donirao Rolex da bi crkva imala za struju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije