Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat oko imovine

Vanja je zvala B.a.B.e. kad je Zoran počeo prodavati imovinu

'zivot....04.06.2006.\\n...humanitarna nogometna utakmica...zvijezde vs legende...zdravko mamic i supruga vanja...\\nsnimio:antonio bronic'
'Antonio Bronic'
16.04.2010.
u 23:05

Vanjini prijatelji tvrde da je ona u teškom psihičkom stanju. Pitala je hoćemo li je zaštititi ako ustreba. Jasno da smo rekli da hoćemo, rekla je S. Sarnavka

Podjela imovine Vanje i Zorana Mamića koji se razvode poslije 17 godina braka zacijelo će biti jedna od financijski najtežih parnica za podjelu bračne stečevine u Hrvatskoj. V. Mamić podnijela je zagrebačkom Općinskom građanskom sudu tužbu za utvrđivanje bračne stečevine, no parnica o podjeli imovine još nije sazvana jer se čeka da Z. Mamić odgovori na tužbu. Potvrdila je to glasnogovornica suda Maja Bilandžić te dodala kako je tužba na sudu zaprimljena 18. ožujka.

Pod Zdravkovim utjecajem

Dok se Mamić ne žuri da odgovori na tužbu supruge, kojoj po zakonu pripada polovica bračne imovine, s druge je strane počeo rasprodavati obiteljsku imovinu. Taj manevar znači kako želi izbjeći da mu supruga dobije pola imovine. Vanja nema pravo dijeliti s mužem samo imovinu koju je naslijedio i onu koju je stekao prije braka. No ni ona ne sjedi skrštenih ruku. Angažirala je vrsnu odvjetnicu koja je reagirala čim je Mamić počeo diskretno mijenjati vlasništvo nad zajedničkom imovinom, navodno dijelove fiktivno prepisujući na treću osobu. Odvjetnica V. Mamić, koja je zabrinuta i zbog utjecaja Zoranova brata Zdravka, tu je rabotu brzo stopirala tako što je zabilježbom u gruntovnici blokirala sve daljnje moguće promjene vlasništva nekretnina bez suglasnosti V. Mamić.

Oni koju su u kontaktu s V. Mamić tvrde da je u lošem psihičkom stanju. Posjetila je i udrugu B.a.b.e., što je S. Sarnavka priznala, ali i odbila govoriti o pojedinostima. "Pitala je hoćemo li je zaštititi ako ustreba i jasno da smo rekli kako hoćemo", kaže Sarnavka. Iako se po zakonu imovina između supružnika dijeli na pola bez obzira na to tko je koliko od njih zarađivao, tko je bio zaposlen, a tko ne, u praksi se događa da partner na čije ime glasi imovinu krene rasprodavati i prije parnice. Bračni drug koji nije upisan kao vlasnik nekretnina rasprodaju može spriječiti podnošenjem u gruntovnici prijedloga o zabilježbi spora i(ili) podnošenjem privremene mjere sudu koji će zabraniti do okončanja spora raspolaganje imovinom. Znači da do pravomoćnosti parnice o podjeli imovine Mamić ne može prodati ni jednu nekretninu koja glasi na njegovo ime. Što se događa ako je uspio dio imovine prebaciti na rođake i prijatelje prije nego što je Vanja stavila zabilježbu spora jasno je iz načelnog odgovora odvjetnika Silvija Hraste.

Potrebni svjedoci

– Ako jedan od supruga imovinu prenese na obitelj i prijatelje u trenutku kada se zna da se razvode, a prije no što je službeno započela parnica za podjelu imovine, na sudu se može dokazati da je taj čin usmjeren na izbjegavanje podjele na pola. Ako je supružnik još u braku imovinu prenio na prijatelje, rođake, teže je dokazivati da je to bračna stečevina, no ne i nemoguće imate li svjedoke ili isprave koje upozoravaju da je nekretnina od prijatelja kupljena bračnim novcem – kaže Hraste.

Ključne riječi

Komentara 12

DO
doktorica
00:18 17.04.2010.

Pa nije se sigurno udala iz ljubavi za toga Mamića nego radi novca,da nema novca nijedna ga nebi htjela,pa sad neka lijepo plaća,sad ima što je tražio.

CO
copreuniz
23:47 16.04.2010.

Dobro bi bilo da Hraste i Sarnavka pripaze na aute jer bi im se mogli samozapaliti (ko onom trenetu jahanja)

JM
ja-ma
00:15 17.04.2010.

Poznajem žrtvu silovanja koja je 1999.godine došla u udrugu B.a.B.e i razgovarala sa S.Saranavkom koja ju je saslušala,pitala želi li prijaviti,a kada ova zbog straha od roditelja nije željela glatko ju je otpilila ne preporučivši joj čak niti psihijatra,psihologa ili bilo koga tko bi joj pomogao da prebrodi strahotu.Gospođa Saranavka reagira očito samo kada se radi o poznatim osobama,a za druge ju boli đon.Nadam se da se ta kvazi-udruga financira sama,a ne iz našeg džepa?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije