Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
branitelji ogorčeni

Vandali rastrgali još jednu hrvatsku zastavu pokraj Knina

potrgana zastava knin
Braniteljski portal
23.11.2012.
u 08:56

Ovo je još jedan slučaj u nizu trganja hrvatskog stijega u Kninu na kojem se netko iživljava i to na hrvatskoj svetinji za koju su mnogi hrvatski domoljubi u Domovinskom ratu položili svoje živote, upozoravaju branitelji

Udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a iz Knina ogorčena je jer je netko u četvrtak pokidao hrvatsku zastavu pokraj slapa Krčić u blizini Knina te je stoga uputila apel hrvatskim institucijama od kojih zahtijeva da pronađu i kazne počinitelje, piše Braniteljski portal.

Jarbol na kojem se vijorio rastrgani hrvatski stijeg podignut je pored spomen-križa za sve poginule hrvatske branitelje od Prevlake do Vukovara, a s njega je nasilno spušten i potrgan.

– Ovo je još jedan slučaj u nizu trganja hrvatskog stijega u hrvatskom kraljevskom gradu Kninu na kojem se netko iživljava i to na hrvatskoj svetinji za koju su mnogi hrvatski domoljubi u Domovinskom ratu položili svoje živote. Nećemo više biti nimalo tolerantni prema takvima jer je preočito da trganjem hrvatskoga stijega vandali ne priznaju Republiku Hrvatsku, a njezini su državljani i uživaju svi jednakopravne statuse u Hrvatskoj – izvijestili su iz udruge u kojoj osuđuju vandalski čin.

Trganje zastave osudilo i Ministarstvo branitelja RH

– Ministarstvo branitelja RH najoštrije osuđuje uništavanje hrvatske zastave koja je bila istaknuta na jarbolu pored spomen-križa za sve poginule branitelje pokraj slapa Krčić u Kninu. Hrvatska zastava simbol je hrvatske državnosti, ali i jedinstva svih građana Republike Hrvatske. Vandalizam prema hrvatskoj zastavi i hrvatskom grbu ujedno je vandalizam prema Republici Hrvatskoj, svim njezinim institucijama i građanima. Republika Hrvatska nastala je borbom hrvatskih branitelja ujedinjenih pod hrvatskom zastavom te ovaj čin predstavlja uvredu žrtvi hrvatskih branitelja i povijesti Domovinskog rata – priopćeno je iz ureda za odnose s javnošću Ministarstva branitelja RH.

>>Ukrali zastavu pored spomenika policajcu poginulom u ratu

Ključne riječi

Komentara 39

NI
nikkon18
13:19 23.11.2012.

otkada je stijeg postao barjak, zastava? kada se kaže da su zastave na pola stijega, što bi to trebalo značiti? pobogu, stijeg je štap, koplje na kojeg se vezuju zastave. zastave se vijore i na jarbolima, ali samo ako su istaknute na brodovima ili su pobodeni u zemlju. a u našim medijima se sve češće vijori hrvatski stijeg - jednostavno nemoguće.

ZA
zaurto23
09:55 23.11.2012.

Naoko sitnica.I tako jedna za drugom i nikome ništa.Valjda smo mi HRVATI takve naravi.Možeš vikati usred beograda "ja sam Hrvat",ali učini to u Zagrebu...e to je hrabrost.

ZA
zagorec1
12:59 23.11.2012.

Za takve slucajeve na teritoriju RH treba hrvatsko pravosudje odredjivat maximalne kazne!! Naravno i izgon iz RH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije