Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Van Rompuy

Van Rompuy: Za članstvo u EU RH mora ispuniti i suradnju s Haagom

kosor, rompuy (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
05.07.2010.
u 18:15

Čelnik EU pohvalio je "bitan napredak Hrvatske u pretpristupnim pregovorima".

Europska unija podržava hrvatsko pristupanje EU. U ovoj je rečenici mnogo smisla i značenja, ali to je prvenstveno signal zemljama regije da je pristupanje EU dostižan cilj - kazao je nakon sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor u Zagrebu predsjednik Europskog vijeća Herman van Rompuy.

Čelnik EU pohvalio je "bitan napredak Hrvatske u pretpristupnim pregovorima" zaključivši da "za konačno pristupanje treba ispuniti sve uvjete", od kojih je jedan svakako i suradnja sa sudom u Haagu.

Rompuy je istaknuo pozitivno rješenje graničnog spora sa Slovenijom te izrazio nadu da će uskoro slično rješenje biti postignuto i vezano za poluotok Prevlaka.

Premijerka Kosor istaknula je da je Hrvatska otvorila sva poglavlja, a zatvorila njih 20, odnosno većinu.

- Izvijestila sam glavnog tajnika o poslu koji smo obavili i poslu koji je pred nama, posebice o nekim poglavljima, među kojima su poglavlje 23. (o pravosuđu) i poglavlje 8. (o tržišnom natjecanju). Informirala sam gospodina Rompuya o spajanju sudova, gdje smo dosegli 40 posto racionalizacije. Također, bilo je riječi i o svim aktivnostima u borbi protiv korupcije, dotaknuli smo se i pitanja brodogradnje. Taj posao želimo završiti uspješno, u neprekidnom dogovoru sa sindikatima i radnicima - rekla je Kosor. Premijerka je zaključila da je na sastanku od predsjednika Europskog vijeća čula samo poruke ohrabrenja.

Komentara 70

VI
vidicmar
19:28 05.07.2010.

jeb** EU

RR
red_rad_disciplina
13:52 06.07.2010.

Herman van Rompuy??? Ma daj, to je Grinch- samo mu kapica fali i zelena boja. Ph nebi ja u EU s ovakim likom taj bu našao neš što se naši nisu sjetili i to bu drpil. Grinch kak si došao u EU?

OB
-obrisani-
19:22 05.07.2010.

Ovaj na slici,definitivno nije zemljanin !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije