Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raste Južni ocean

Valovi sve veći zbog klimatskih promjena

valovi  (1)
Dino Stanin/PIXSELL
19.04.2013.
u 11:50

Povećanje razine mora u 21. stoljeću moglo bi na nekim mjestima odnijeti oko 100 metara obale.

Australijski znanstvenici ustvrdili su kako klimatske promjene utječu i na visinu valova. Surferi će se svakako obradovati rezultatima njihovih istraživanja, a li ne i žitelji priobalnih područja koji bi zbog  dizanja razine mora i visine valova mogli ostati bez svojih kuća.

Australijski znanstvenici pozabavili su se pitanjem visine mora i klimatskih promjena i otkrili kako bi se valovi u Južnom oceanu mogli povećati za pola metra kroz naredno stoljeće, piše ABC.

Mark Hemer, australijski znanstvenik kaže kako je rast visine valova u Južnom oceanu već vidljiv, a da se valovi ostalih oceana smanjuju.

Iz antarktičkog istraživačkog centra poručuju kako bi povećanje razine mora i veličine valova u 21. stoljeću mogli uzrokovati na pojedinim mjestima potapanje oko 100 metara obale.

>>Zbog klimatskih promjena bit će sve više uragana poput Katrine?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije