Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Irak

Val bombaških napada u samom središtu Bagdada, Sadr Cityju

Bagdad
AFP
23.04.2010.
u 18:55

Samoubojice su napali džamije, tržnice i trgovine, kuće tužitelja i policijskog dužnosnika samo pet dana nakon što su u prepadu ubijena dvojica vođa pobunjenika.

Najmanje 58 ljudi poginulo je u šijitskim četvrtima glavnoga iračkog grada Bagdada, od kojih je nekoliko bilo i u najstrožem središtu, gusto naseljenoj četvrti Sadr City. Samoubojice su napali džamije, tržnice i trgovine, kuće tužitelja i policijskog dužnosnika samo pet dana nakon što su u prepadu ubijena dvojica vođa pobunjenika.

Glasnogovornik svih sigurnosnih snaga u Bagdadu Kasim al-Musavi izjavio je da su ovi napadi očigledno povezani s gubicima koje je pretrpjela Al-Qa'ida te da se i dalje mogu očekivati napadi u vezi sa zajedničkim prepadom Amerikanaca i Iračana u kojima su ubijeni Abu Ajub al-Masri i Abu Omar al-Bagdadi.

Komentara 1

OB
-obrisani-
21:58 23.04.2010.

Ovi atentati nemaju veze sa Al-Kaidom, vec sa USA i poslusnom pudlicom shia Al_Malikom i koji drzi u tajnim zatvorima na hiljade sunnia po Iraku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije