Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ozlijeđenih nema

Ličko Lešće: Teretni vlak iskočio iz tračnica zbog tehničkog kvara

tračnice, vlak, željeznica, portal (1)
Ivica Galovic/PIXSELL
10.05.2013.
u 08:38

Vagon vlaka iskočio je na kolodvoru Ličko Lešće, a u trenutku nesreće u vlaku su se nalazila dva radnika.

Uzrok iskliznuća vagona teretnog vlaka u Ličkom Lešću je tehnički kvar, točnije, uslijed blokade ležaja na prvoj osovini vagona došlo je do zagrijavanja i taljenja ležaja te puknuća prve osovine vagona, a potom i do iskliznuća, izvijestila je PU ličko-senjska.

Nesreća se dogodila jučer oko 23.10 sati kada je teretni vagon koji je bio priključen za lokomotivu iskočio iz tračnica.

U trenutku nesreće u vlaku su bila dva radnika HŽ Carga, a u priopćenju HŽ-a stoji da je vlak star 34 godine, koji prometuje na relaciji Split Predgrađe-Ogulin, prevozio pet vagona cementa i 11 vagona šećera.

- Zbog značajnih oštećenja kolosijeka između kolodvora Ličko Lešće i Perušić željeznički promet je na toj dionici pruge u prekidu do daljnjega. HŽ Infrastruktura će se truditi osposobiti prugu za promet što je moguće prije, ali točan rok ponovne uspostave prometa u ovome trenutku nije moguće utvrditi, stoji u priopćenju Martine Elizabete Lovrić, voditeljice Odnosa s javnošću HŽ Infrastrukture.

Željeznički promet tom dionicom je obustavljen, a putnici će se u međuvremenu autobusima prevoziti na relaciji Ogulin-Gospić i obrnuto.

>> Muškarac ostao bez noge nakon što je podletio pod vlak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije