Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oproštaj

Uzvikivali protiv ministra Ivića na pokopu Đure Brodarca

đuro brodarac, pokop (1)
Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/13
15.07.2011.
u 19:10

Nažalost, najveći sinovi hrvatskog naroda danas trunu u zatvorima, kazao je na pokopu general Marko Lukić.

Uz najviše vojne počasti, na sisačkom gradskom groblju Viktorovcu pokopan je Đuro Brodarac.

Uz članove obitelji, oproštaju s ratnim načelnikom Policijske uprave sisačko-moslavačke, prvim sisačko-moslavačkim županom, sportskim djelatnikom i bivšim saborskim zastupnikom, nazočilo je više tisuća građana, među kojima istaknuti dužnosnici brojnih političkih stranaka, vojni i policijski dužnosnici, mnogi hrvatski branitelji i drugi.

Članovima obitelji izraze sućuti je izrazio general Marko Lukić, koji je govorio o svojim ratnim susretima s Brodarcem.

– Uvijek si bio čvrst oslonac hrvatskoga duha i karika Tuđmanove politike. HDZ-u si 15 godina osiguravao izborne pobjede. Nažalost, najveći sinovi hrvatskog naroda, kakav si i ti bio, danas trunu u zatvorima. Oni koji su te unatoč tvoje bolesti strpali u ćeliju i nemoguće uvjete danas nastoje oprati svoju nečistu savjest. Bog je stavio ruku na tebe da te više ne razapinju – rekao je Lukić.

U ime nogometne organizacije s Đurom Brodarcem se oprostio predsjednik HNS-a Vlatko Marković, koji se prisjetio mnogih susreta s bivšim predsjednikom HNS-a, pa i posljednjeg razgovora neposredno prije uhićenja, kada su razgovarali unapređenju hrvatskog nogometa.

U ime Ministarstva branitelja na pokopu je govorio ministar Tomislav Ivić. Istaknuo je da se Brodarac borio za bolju i sretniju Hrvatsku, da nam njegovo dostojanstveno i hrabro držanje mora biti vodilja. U svim bitkama, pa i posljednjoj pratilo ga je dostojanstvo, rekao je ministar Ivić, čiji je kraj govora dočekan s pojedinim uzvicima negodovanja: “Uaaaa”.

U nazočnosti desetak svećenika, vjerski je obred vodio sisački biskup mons. Vlado Košić.

Nad otvorenim grobom u ime prijatelja s Đurom Brodarcem se oprostio Branko Ljubešić. Zastavu s odra primila je Brodarčeva kći Davorka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije