Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potvrda o smrti

Uzrok smrti S. Jobsa zastoj dišnih puteva prouzročen tumorom

Steve Jobs (1)
REUTERS, AFP
11.10.2011.
u 11:27

Posljednjih pet godina bolovao je od metastaza neuroendokrinog tumora gušterače, a 2009. transplantirana su mu jetra.

Preslik izvještaja o uzroku smrti Stevea Jobsa pokazuje da je suosnivač Applea, donosi Guardian, umro od zastoja dišnih puteva koji je prouzročio rak gušterače koji se proširio na ostale organe.

Još 2004. godine dijagnosticiran mu je rak gušterače, a nakon što je 2009. tražio dopust zbog zdravstvenih problema, transplantirana su mu jetra. U siječnju ove godine također je otišao na dopust, a u kolovozu je podnio definitivnu ostavku predajući mjesto direktora Timu Cooku.

U izvještaju o uzroku smrti, koji je jučer objavio Ured za javno zdravstvo okruga Santa Clara, piše da je Jobs posljednjih pet godina bolovao od metastaza neuroendokrinog tumora gušterače, a neposredan uzrok smrti je zastoj dišnih puteva.

Jobs je umro u svom domu u Palo Altu u Kaliforniji prošle srijede, a pokopan je u petak.

Komentara 4

Avatar flegmatik
flegmatik
11:50 11.10.2011.

Uh, vec sam pomislio da je doslo do zastoja disnih puteva od komadica odgrizene jabuke. (Crnjak, znam, ali nisam izdrzao, hihihi)

OB
-obrisani-
11:57 11.10.2011.

flegmatik-ajde bre ako si tako duhovit onda daj i napisi zasto je uzeo jabuku??????? a ne krusku ili krumpira, ja znam a ti????????????? da cujem

JU
jumae
14:56 11.10.2011.

\"transplantirana su mu jetra\" !?!? Zar je Jobs imao dvije jetre?!?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije