Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za Zagreb

Ostojić: Počinjemo s nula-nula, idemo u drugi krug

rudnik-spašavanje
reuters
19.05.2013.
u 18:46

– Pokazali smo da je SDP još uvijek najjača stranka u Zagrebu, ali ne možemo biti potpuno zadovoljni. Drugi krug je nova tekma – kazao je Davor Bernardić

– Zahvaljujem na ferpleju svima koji su pokazali hrabrost te Zagrepčanima i Zagrepčankama koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su izabrali promjene. Očito je Zagreb podijeljen između onih koji smatraju da se dobro vodi i onih koji smatraju da je to stihijski. I ne zaboravite treću skupinu, one koji su, nažalost, otišli kući. Izbori su praznici, ali i radni dan demokracije, kada šaljete poruku kakav grad želite. Počinjemo s nula-nula, idemo u drugi krug – prva je izjava Rajka Ostojića, kandidata SDP-a za gradonačelnika Zagreba. 

Davor Bernardić, nositelj liste koalicije SDP-HNS-HSU-Zelena lista, oko 20.30 stigao je u stožer u Prašku 2, gdje je naglasio da je SDP i dalje najjača stranka u Zagrebu no da s rezultatom ne mogu biti potpuno zadovoljni.

Na pitanje kako je SDP najjača stranka s obzirom na to da je na izbore izišao s tri koalicijska partnera, a dobio je sedam posto manje glasova nego 2009. kada je izišao samo s HSU-om, Bernardić se ispravio i kazao da su najjači s partnerima.

Za podršku u drugom krugu razgovarat će s Hrvatskim laburistima, HSLS-om i HSS-om s kojima su, kaže, i do sada dobro surađivali. Komentirao je i moguću podršku Vladimira Ferdeljija.

– Ferdelji je korektan čovjek kojem je Zagreb bitan, koji želi gospodarski i drugi prosperitet i donijet će odluku koja je najbolja za građane Zagreba – kazao je Bernardić.

– Treba pričekati službene rezultate. Za sada naša koalicijska lista najbolje stoji, a naš kandidat ulazi u drugi krug. U idućem krugu startamo od nula-nula. Ne bih bio iskren kada bih tvrdio da Bandić nije u prednosti, ali nije nedostižan. Računamo na birače drugih kandidata i one koji su sada ostali kod kuće – kazao je Igor Rađenović. Dodao je i da je Bandić okupio širok krug ljudi za koje će se naknadno vidjeti što ih je motiviralo na ulazak u politiku.

Maras i Rađenović računaju na glasače u drugom krugu

– Rezultati su u granici očekivanog. Lista SDP-a je vodeća, kandidat SDP-a Ostojić je realno u drugom krugu – rekao je kandidat za zamjenika gradonačelnika Igor Rađenović. – I dalje ćemo promovirati svoju politiku. Za isti novac može se napraviti mnogo više – rekao je Rađenović i dodao da se "u drugom krugu nadaju pobjedi".

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, kao i Rađenović, računa na glasače u drugom krugu. Dao je i procjenu službenih rezultata prvog kruga izbora.

– Naša će lista biti bolja od 30 posto, kandidat za gradonačelnika oko 25-26 posto. To je velika podrška građana grada Zagreba i to smo i očekivali – kazao je. Što se tiče ostatka Hrvatske, istaknuo je da je zadovoljan dosadašnjim podacima za Rijeku, Split i Osijek. – Podaci pokazuju da smo svugdje ostvarili dobre rezultate, što znači da je SDP kao stranka pokazao da ima veliku podršku građana – kazao je Maras.

– Pokazali smo da je SDP još uvijek najjača stranka u Zagrebu, ali ne možemo biti potpuno zadovoljni. Drugi krug je nova tekma – kazao je Davor Bernardić za HRT.

>>Izlazne ankete: Bandić i Ostojić u drugi krug, Kerum gubi Split!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije