Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvješće Saboru

Vlada: Prikupljeno dovoljno potpisa za referendum o braku!

Vlada (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
12.09.2013.
u 11:06

Prihvatili su izmjene i dopune Zakona o kazalištima kojim se treba prekinuti sukob zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i ministrice kulture Andree Zlatar Violić vezan uz imenovanje intendanta zagrebačkog HNK.

Na današnjoj sjednici Vlada je potvrdila da je inicijativa "U ime obitelji" prikupila dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma o definiciji braka.

Vlada je prihvatila tri zakona koji su okosnica reforme sređivanja stanja u prostoru, odnosno Nacrt prijedloga zakona o prostornom uređenju, Nacrt prijedloga zakona o gradnji te nacrt prijedloga zakona o građevinskoj inspekciji.

Prihvatili su izmjene i dopune Zakona o kazalištima kojim se treba prekinuti sukob zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i ministrice kulture Andree Zlatar Violić vezan uz imenovanje intendanta zagrebačkog HNK. Prema novom prijedlogu intendanta bi imenovala Vlada na zajednički prijedlog ministrice i gradonačelnika, uz promjenu da, ako se njih dvoje ne mogu dogovoriti o zajedničkom kandidatu, Vlada odlučuje o kandidatu ministra kulture.

Prikupljeno dovoljno potpisa za referendum

– Rad HANFA-e u 2012. godini bio je izvrstan. Imali su ogroman broj nadzora. Nastoje održati stabilnost i sigurnost financijskog tržišta – kazao je ministar financija Slavko Linić predstavljajući godišnje izvješće o radu Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga za 2012. godinu

Vlada je odredila pomoćnicu ministra zdravlja Ljubicu Đukanović kao svog predstavnika u postupku mirenja s Hrvatskim liječničkim sindikatom i Hrvatskim strukovnim sindikatom medicinskih sestara, tj. medicinskih tehničara.

Ministarstvo uprave, na čijem čelu je Arsen Bauk, Vladi je na sjednicu dostavilo izvješće prema kojem je inicijativa "U ime obitelji" skupila 683.948 vjerodostojnih popisa za raspisivanje referenduma o definiciji braka u Ustavu prema kojem bi brak bio životna zajednica muškarca i žene. U izvješću zaključuju da je inicijativa skupila potrebnih 10 posto potpisa od ukupnog broja birača za raspisivanje referenduma. Ministri su se složili da takvo izvješće pošalju Saboru.

Imenovanja na zatvorenom dijelu sjednice

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice razriješila dosadašnju predsjednicu Upravnog vijeća Hrvatske poljoprivredne komore Vesnu Gantner, a kao novu predsjednicu su imenovali Mirjana Mataušić-Pišl. Nadzornom odboru Borova d.d. su predložili opoziv predsjednika Uprave Hrvoja Mekija, koji je to sam zatražio. Za novog predsjednika su predložili Gordana Kolundžića, a za članove Nadzornog odbora Miroslav Jocić i Slavko Marjančević.

Vlada je donijela i rješenje o razrješenju dosadašnjeg člana Upravnog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija Josipa Boraka te ga imenovala novim predsjednikom Upravnog odbora Centra.

>>Vlada referendumom protiv referenduma o braku?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije