Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera plagijat

Uže vodstvo HDZ-a 'zalilo' odlazak Vase iz Sabora

'13.07.2012., Zagreb - Sabor je glasanjem o raspravljenim tockama dnevnog reda zavrsio 4. sjednicu. Milijan Brkic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Patrik Macek/Pixsell
05.12.2012.
u 22:00

Jedino se Drago Prgomet usudio javno kritizirati Milijana Brkića, ostali kažu da su se u stranci na tu temu samo zbijale šale.

Uz gitaru, u jednoj zagrebačkoj konobi uže vodstvo HDZ-a sinoć je \"zalilo\" odlazak Milijana Brkića Vase iz Sabora.

On sam se, čuje se, na veselici najkraće zadržao, a druženje je inicirao njegov stranački šef Tomislav Karamarko. Brkić i dalje ponavlja da odluka o privremenom napuštanju parlamenta ima veze samo s njegovim osobnim stavom, odnosno \"da nije korektno povremeno sjediti u Saboru uime Hrvata izvan Hrvatske, primati plaću i paralelno raditi još dva posla koji mi oduzimaju 99 posto vremena\". Članovi Predsjedništva, barem oni s kojima smo razgovarali, podržavaju Vasu i \"cijene što je zbog obveza napustio Sabor.\"

– Korektno je od njega što je odlučio privremeno otići iz Sabora jer je doista opterećen kad je riječ HDZ – komentirao je Božidar Kalmeta, potpredsjednik HDZ-a. On nastavlja da je ta odluka isključivo Brkićeva i da Predsjedništvo o tome nije raspravljalo.

– Stvarno za HDZ radi kao pas, ispast će da ga hvalim, ali u pogonu je od jutra do navečer – tvrdi Kalmeta. Osim zamjenika šefa HDZ-a Drage Prgometa, koji se jedini usudio javno kritizirati Vasu i poručiti da bi on, da je prepisao diplomski rad, napustio HDZ, ostali članovi Predsjedništva tvrde da su se na temu navodnog plagijata u stranci samo zbijale šale. I to pred Vasom.

– Sad će morati napisati novi – šale se hadezeovci. Kalmeta kaže da s Brkićem nije razgovarao o diplomskom niti ga je pitao je li prepisivao, a i da ga pita, nastavio je, to ne bi radio preko novina. To je malo išlo i na račun Prgometa, kojeg je zbog javne kritike Brkića bila napala Dubravka Šuica.

>>Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić: Privremeno odlazim iz Sabora

Ključne riječi

Komentara 11

OB
-obrisani-
22:25 05.12.2012.

njihovo ponašanje je ,,,sramotno...drsko....podcjenjivačko....sve u svemu.....užas

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
06:29 06.12.2012.

A na lokalnoj razini.....sve Vaso do Vase....

UL
ultraantiprotiv
07:45 06.12.2012.

Kažu da zbijaju šale s njim: "Sad će morati napisati novi." A što to? Novi plagijat?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije