Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka za Prisavlje

Uz Vrkića i Popovca, HRT-om bi rado "dirigirao" i Siriščević

hrt (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/4
15.06.2011.
u 08:00

Ravnatelj KD "Vatroslav Lisinski" i bivši glavni ravnatelj HRT-a već uvelike lobiraju kod vijećnika i članova NO-a

Utrka za novog predsjednika uprave HRT-a ulazi u svoju završnicu. Kako je javni natječaj službeno zatvoren jučer, a stara je praksa da glavni kandidati svoje prijave šalju tek posljednjeg dana pa je do 14. lipnja na Prisavlje stiglo samo pet omotnica. Od toga su tri s HRT-a (među njima su i one „stalnih kandidata" Duška Radića i Branka Debeljaka), a preostale dvije su "izvana", ali pristigle od javnosti navodno posve nepoznatih imena.

Međutim, među vijećnicima već opasno lobiraju još dva kandidata, čije se prijave tek očekuju. To je Ivica Vrkić, Osječanin koji je svojedobno već ravnao Prisavljem, no ovaj put mu malo "smetaju" godine budući da za pola godine navršava 65 – pa je na pragu mirovine.

Oblijepio grad plakatima

Drugi je pak trenutačni ravnatelj Koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski" Dražen Siriščević, također potencijalni povratnik na HRT, koji je ljubiteljima ozbiljne glazbe poznatiji kao bivši voditelj emisije "Opera box". A onima koji baš previše ne ljube klasične note „morao je postati poznat" otkako je Zagreb oblijepio jumbo-plakatima za kampanju Lisinskog – sa svojim likom!

Kad je pak riječ o sadašnjem privremenom glavnom ravnatelju HRT-a Josipu Popovcu, njegova se kandidatura također očekuje, a kakvi su mu ovaj put izgledi, ovisi i o tome hoće li se u igri u posljednji trenutak ipak pojaviti i neko „zvučnije ime" s političkim pedigreom ili barem takvim zaleđem. No sve njih na HRT-u očekuje nezavidna borba s financijskim teškoćama, ponajprije s onih famoznih pola milijarde starih poreznih dugova državi (iz doba bivših ravnatelja Mirka Galića i Vanje Sutlića), kao i restrukturiranje kuće, pri čemu će se morati "zamjeriti" barem nekoliko stotina prekobrojnih djelatnika. Tko se sve još u međuvremenu prijavio, doznat će se 21. lipnja kad se na Prisavlju javno otvore omotnice, a razgovori vijećnika i članova Nadzornog odbora s kandidatima bit će tjedan dana poslije, 27. i 28. lipnja.

Pred izbore i novi urednici

Tada bi se, u idealnim okolnostima, trebalo doznati i ime predsjednika uprave HRT-a, koji bi javnom televizijom, prema novom Zakonu o HRT-u, trebao ravnati iduće četiri godine. Potom potkraj srpnja slijedi procedura izbora i imenovanja još dvaju članova uprave HRT-a te na jesen (ususret parlamentarnim izborima) novih glavnih urednika radija i televizije, kao i svih urednika programa, koji bi tada napokon trebali biti "bez prefiksa v.d.".

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
08:30 15.06.2011.

Super! Tri totlna anonimusa bi se uguzili na dobro mjesto na kojem niš pod milim bogom ne radiš, bereš finu Eu plaću, i prodaješ neprobavljivi program onima koji ga \"gledaju\" - zato jer je pretplata preimenovana protuustavno u \"porez na posjedovanje\" .. znači kolko god ti bio loš, nedotupavan, negledljiv, i uobičajeno ulizivački nastrojen - lova i dalje curi bez obzira na sve.. Ma bi i ja...

ON
onur
09:05 15.06.2011.

Siriščević, da li on ima fakultetsku diplomu...to je samo jedno od pitanja o njemu...A možda je i bolje da se vrati na HRT...Ako on žudi za time , pustite ga...samo da li će i onda bit u reklamama HRT-a sa svojim likom...

ZE
zelenakrava
09:31 15.06.2011.

Pa ta Nevenka Mikac (autorica ovog članka) zaista misli da su čitatelji debili.Pa ispada da za Dražena Sirišćevića znaju samo oni koji vole ozbiljnu glazbu. Čovjek je jednu relativno neatraktivnu temu uspio u zadnjih dvadesetak godina približiti široj populaciji i na tome mu svaka čast.A to da za njega kao znamo preko plakata...? Pa ona je pod utjecajem Borisa Bućana čiji plakat za Lisinski nije prihvaćen pa je prije nekoliko dana govorio da je prihvaćen plakat sa njuškom direktora Lisinskog. Zar zaista misli da bi tih nekoliko plakata izljepljenih isključivo po našem malom gradu imalo takav utjecaj na Nadzorni odbor HTV-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije