Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pronađena starica

Uz pomoć psa tragača pronađena ozlijeđena i pothlađena starica

izgubljena starica (1)
Foto: HGSS
1/4
07.02.2011.
u 09:21

Starica je pronađena idućeg dana uz pomoć policijskog psa tragača, kojeg je trag doveo do brda Križine u Sutomišćici

ZADAR - Starica (75) otišla je iz svog doma u Malom Lukoranu na otoku Ugljanu u subotu poslijepodne, a u potragu su se uključili policija, GSS i mještani. Starica je pronađena oko 15 sati idućeg dana  uz pomoć policijskog psa tragača, kojeg je trag doveo do brda Križine u Sutomišćici.

Žena je pronađena s lakšim ozljedama pa je pregledana u ambulanti u Preku, izvijestila je zadarska policija iz koje su nam potvrdili da se starica izgubila i da je pronađena nekoliko kilometara od kuće. 

Iz GSS-a su izvijestili da je 75-godišnja mještanka Malog Lukorana, inače oboljela od Alzheimerove bolesti, posljednji put viđena u subotu oko 15.30 u blizini crkve u Sutomišćici i da joj se otad izgubio svaki trag. Potraga je počela oko 18.30 sati.

–  Sedam geesesovaca s policijom i suprugom nestale žene krenulo je pretraživati teren koji je bio teško prohodan zbog makije. Nakon višesatne potrage spasioci su povučeni s terena. Potraga je nastavljena u nedjelju ujutro, ali ni tada, unatoč dozivanju i češljanju terena, nestaloj nije bilo traga sve do 14.50 sati kada ju je pronašao policijski pas – kažu u GSS-u. Kazali su da je žena bila pothlađena, jer je temperatura u noći bila oko nule, te da je imala je ogrebotine po tijelu i ozlijeđeno oko.

– Spasioci su ženi pružili prvu pomoć i na nosilima je odnijeli do svog vozila kojim su je prevezli do hitne pomoći u Preku – ističu u GSS-u.

GSS je putu prema mjestu potrage odradio još jednu akciju spašavanja.

–  Vozeći se u automobilu spasioci su čuli buku te su se požurili prema mjestu odakle je stigla. Riječ je bila o automobilu koji je sletio s ceste. Ozlijeđenom su vozaču  pružili pomoć i sanirali ozljede te su pričekali hitnu pomoć koja ga je preuzela, az zatim su nastavili akciju potrage za nestalom 75-godišnjakinjom – rekli su iz GSS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije