Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV MERKEL

Umjesto Ursule von der Leyen, kandidat za predsjednika Wulff

Ursula von der Leyen
03.06.2010.
u 15:18

Za nasljednika Horsta Koehlera bit će predložen konzervativni premijer Donje Saske

 

Njemačka kancelarka Angela Merkel pretrpila je težak udarac danas navečer kada je na sastanku regionalnih stranačkih vođa odlučeno da kandidat za novog njemačkog predsjednika ne bude sadašnjica ministrica rada i socijalne skrbi Ursula von der Leyen,  već Christian Wulff,  konzervativni premijer Donje Saske.

“Merkel je pogrešno procijenila svoj utjecaj u stranci, kazao je jedan neimenovani dužnosnik CDU-a.

“Von der Leyen je premoderna za tradicionalno, konzervativno krilo krščanskih demokata - kazao je, pojašnjavajući da je desno krilo stranke još vrlo moćno. 

Izvori bliski njemačkoj kancelarki tvrde da je ova ministrica bila osobni favorit Angele Merkel za izbor novog predsjednika države 30. lipnja.

Istaknuta članica CDU-a Von der Leyen majka je čak sedemero djece. Njen je otac svojedobno bio premijer Donje Saske.51-godišnja Ursula von der Leyen u prošloj je vladi bila na dužnosti ministrice obitelji, a s velikim su odobrenjem u javnosti bile primljene njene reforme na polju dječje skrbi koje su omogućile zaposlenim majkama da se vrate na posao kao i muškarcima da ostanu na porodiljnom dopustu ako to žele.

U međuvremenu na vidjelo izlaze novi detalji vezani uz iznenadnu ostavku predsjednika Koehlera. Agencija AFP navodi kako bi Koehlerov sporni intervju njemačkom radiju (u zrakoplovu tijekom povratka iz Afganistana) prošao potpuno neprimjećeno u javnosti da nije zaintrigirao dvojicu blogera koji su napali predsjednika zbog njegovih tvrdnji da je Njemačka u Afganistanu i zbog svojih ekonomskih interesa. Osim što su ga napali na svojim blogovima, oni su twiterom poslali poruke uredništvima vodećih medija koji su zatim i sami započeli s kritikama, što je naposlejtku rezultiralo ostavkom predsjednika.

Komentara 9

KA
KapetanNemo
20:48 03.06.2010.

Poruka VL \"novinarima\": malo morgen! Slabo mi pratite najnovije vjesti, pa ste stoga više \"starinari\". P.s.: Jeste li kojim slučajem čuli za nekog Christiana Wulffa???

CF
cimer_fraj
20:56 03.06.2010.

I jos jedna poruka VL-u: nije Köhler dao ostavku zbog interview-a i napada koji su uslijedili na njega. To je uzeo samo kao alibi. Duze je poznato, da se sa Merkel u mnogim stvarim nije slagao . Ona mu jee pocela odredjivati sto ce reci, a sto ne u svojim javnim nastupima. A iznenadni prijedlog Wulfa je cista taktika Merkelice: treba izbaciti moguceg rivala na slijedecim izborima.

OB
-obrisani-
20:47 03.06.2010.

Ipak ništa od nje... Merkelica je izbacila iz igre i povukla vodu. :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije