Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori u HDZ-u

Uz Darka Milinovića i pet jakih članova Predsjedništva

'04.12.2011., Trg zrtava fasizma bb, Zagreb - Celnici HDZ-a cekaju izborne rezultate u Domu Hrvatskog drustva likovnih umjetnika. Darko Milinovic.  Photo: Robert Anic/PIXSELL'
Foto: 'Robert Anic/PIXSELL'
1/9
19.01.2012.
u 12:30

Milinoviću je potporu navodno dala i Kolinda Grabar-Kitarović te bivše zastupnice Dubravka Šuica i Karmela Caparin, a nada se da će na svojoj strani imati i Andreja Plenkovića

Imati što zvučnija i utjecajnija imena oko sebe na predstojećim unutarstranačkim izborima cilj je svakog HDZ-ova kandidata za novog šefa stranke. Aktualna je predsjednica u prednosti jer uza sebe ima Vladimira Šeksa pa ne iznenađuje što su joj se protivnici dali u lobiranje. Uz Domagoja Miloševića, koji najradije obilazi gospodarstvenike, najviše si je truda dao Darko Milinović. Kako doznajemo od našeg izvora, zasad mu potporu daje petero članova Predsjedništva stranke – Božidar Kalmeta s kojim u IX. izbornoj jedinici HDZ-u donosi najviše saborskih mandata, "otpisani" Ivan Jarnjak, Andrija Hebrang, Gordan Jandroković te Branko Vukelić.

Ambiciozna Kolinda

Uz njih potporu Milinoviću navodno daje i Kolinda Grabar-Kitarović, zamjenica glavnog tajnika NATO-a za javne politike, koja se i sama spominjala među potencijalnim kandidatima za šefovsko mjesto u stranci. Međutim, od ljudi bliskih Kolindi doznajemo da se ona ne želi svrstati ni na jednu stranu. U Milinovićevu "timu", priča se, i bivši je ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs koji ima razloga biti nezadovoljan s obzirom na to da mu paket zakona o visokom obrazovanju nije prošao, bivše saborske zastupnice Dubravka Šuica i Karmela Caparin, kao i brojni pripadnici Mladeži HDZ-a, ali i neki od utemeljitelja stranke. Na popisu onih koji podržavaju Milinovića mogao bi se naći i Andrej Plenković s kojim je, kako doznajemo, Milinović jučer razgovarao te mu otvoreno poručio da ga želi na svojoj strani.

I iako nitko od spomenutih s kojima smo jučer kontaktirali nije i javno dao podršku kandidatu Milinoviću, nitko informaciju nije ni demantirao.

Šansa je drugi krug

– Još je prerano da se izjasnim za koga sam. Kad za to dođe vrijeme, reći ću otvoreno – poručio je Jarnjak. Da je još rano za javnu podršku smatra i Andrija Hebrang koji će za takvo što, kako kaže, prvo pričekati kraj kandidatura.

– Ja podržavam sve kandidate koji su shvatili da se stranka mora demokratizirati i koji su stopirali naum Šeksa i Kosor da na izborima bude samo jedan kandidat. Bolje da ih bude što više i na dobrom smo putu – poručio je Hebrang.

A zasad ih je šestero. Uz Milinovića i Miloševića, Jadranku Kosor te liječnike Dragu Prgometa i Milana Kujundžića, gotovo sigurno će na izbore i Tomislav Karamarko. Cilj je očit – u prvom krugu nijedan kandidat ne smije dobiti više od za pobjedu potrebnih 50 posto. Jer šanse da se u drugom krugu "potuče" J. Kosor drastično rastu.

Ključne riječi

Komentara 22

TO
tom
12:37 19.01.2012.

jedini čovjek koji bi mogao realizirati NOVI HDZ je andrej plenković! sve drugo je pretakanje iz šupljeg u prazno. ista potrošena priča s potrošenim ljudima! sic!

Avatar dsonjic
dsonjic
12:43 19.01.2012.

19.01.2012. u 12:37h tom je napisao/la: jedini čovjek koji bi mogao realizirati NOVI HDZ je andrej plenković! sve drugo je pretakanje iz šupljeg u prazno. ista potrošena priča s potrošenim ljudima! sic! --- Bok Tom, mislim da bi i Kolindaa bila super rješenje, ali mislim da neće otići iz NATO-a. Misliš da Kosorica mora otići ?

DA
darko9
13:41 19.01.2012.

laže seronja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije