Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kadrovska križaljka

Utrka za šefa HTV-a: Dio novinara želi Šprajca, a uprava Kovačevića

'17.06.2008.....zagreb...ekr....prisavlje,hrvatska radio televizija.voditelj emisije volim nogomet  bruno kovacevic.foto:Marko Prpic/Vecernji List'
Foto: 'Marko Prpic'
1/3
07.11.2011.
u 21:30

Devetero kandidata: Nitko izvan HRT-a nije se prijavio za mjesto šefa 
na televiziji.

Do kraja mjeseca kandidati Uprave HRT-a za glavnog urednika Hrvatske televizije i Hrvatskog radija trebali bi se naći pred Programskim vijećem te predstaviti sebe i svoj program rada. Odluku o tome tko će pred Programsko vijeće donijet će, na osnovi prijava devetero kandidata, uprava HRT-a.

Kako je najavio prvi čovjek kuće Josip Popovac, predloženog kandidata pratit će ocjena urednika i novinara te kreativnog osoblja zaduženog za stvaranje programa. Statut HRT-a nalaže da kandidat mora imati potporu najmanje trećine ljudi koji kreativno sudjeluju u stvaranju programa.

Iako se nagađalo o imenima novinara izvan HRT-a, nitko od njih nije se kandidirao za mjesto glavnog urednika. S obzirom na uvjete, tražilo se petogodišnje uredničko iskustvo na HRT-u i poznavanje tehnologije rada u kući, to i ne čudi. Prema neslužbenim izvorima, među favoritima uprave je Bruno Kovačević, iako bi dio novinara radije izabrao Zorana Šprajca.

Kandidati za šefa HTV-a:

Oliver Dražić

Dugogodišnji novinar i urednik na HTV-u. U vrijeme urednikovanja Jasne Ulage Valić imenovan je urednikom Redakcije dnevnih emisija. Dražić u svom novinarskom stažu bilježi i izvještavanja tijekom rata. Predavač je na Visokoj školi novinarstva Media Plan i u Medijskim inicijativama, udruženju za razvoj medija i promociju profesionalnog novinarstva.

Lidija Gašparović

Četrdesetčetverogodišnja urednica u Znanstveno-obrazovnom programu vrlo je ambiciozna, doznajemo iz novinarskih krugova, te smatra kako je, nakon godina rada, napokon došlo vrijeme da kapitalizira svoj dosadašnji rad i status na televiziji. Često je viđaju u društvu Siniše Kovačića i bivše urednice Dijane Čuljak, s kojima je bliska.

Bruno Kovačević

Urednik Sportskog programa prošao je sve novinarske i uredničke faze na televiziji. Omiljeni mu je sport skijanje te je, prateći godinama skijašku reprezentaciju, potpisao autorstvo dokumentarnog filma o obitelji Kostelić. Prema izvorima s Prisavlja, jedan je od favorita uprave. Svojedobno je izjavio da su sportski novinari na televiziji premalo plaćeni.

Katja Kušec

Pedesetjednogodišnja novinarka i urednica u Informativnom programu i sindikalno je angažirana, a posljednjih godina vrlo je aktivna i u Zabavnom programu, no ne kao novinarka, već kao kandidatkinja pjevačkog natjecanja. Kušec je u jednom intervjuu izjavila da uživa u seksu, koji joj je na vrhu liste prioriteta.

Goran Rotim

Goran Rotim, osim karijere novinara u Informativnom i Vanjskopolitičkom programu, karijeru je gradio i u diplomaciji kao glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova za mandata Tonina Picule. Nakon povratka iz diplomacije na Hrvatsku televiziju, nastavio je pratiti vanjsku politiku.

Zoran Šprajc

Prema mišljenju novinara, Šprajc bi se najbolje nosio s uredničkim mjestom, no tajming izbora na tu dužnost nije mu išao na ruku. U novinarskoj karijeri urednik nedjeljnog Dnevnika pratio je rad Sabora i Vlade, autor je vrlo čitanog bloga zbog kojeg negoduju njegovi poslodavci. Ambiciozan je, no ne i agresivan, a njegovi komentari uz vijesti već su ušli u anale.

Tomislav Štengl

Urednik u Zabavnom programu potpisuje jednu od najgledanijih emisija, Ples sa zvijezdama, koja se već šestu sezonu prikazuje na Hrvatskoj televiziji i koju gleda čak milijun gledatelja. Iako vrlo uspješan u Zabavnom programu, Štengl se, smatraju upućeni u zbivanja na Hrvatskoj radioteleviziji, ne bi snašao u ulozi glavnog urednika.

Mirna Zidarić

Novinarka i jedna od urednica u Sportskom programu izjavila je svojedobno da ju je na televiziju dovela ljubav prema sportu. Udana je, majka dvoje djece, a podjednako često kao na televizijskim ekranima može se vidjeti na modnim događanjima, otvorenjima i zabavama. Do udaje se bavila i manekenstvom.

Jasminka Živalj

Urednica u Dramskom programu Jasminka Božinovska Živalj mnoge je iznenadila svojom kandidaturom za glavnu urednicu HTV-a, s obzirom na to da ne pripada nijednoj struji, niti je dio klanova na Prisavlju. Kolege za nju kažu da je u svom poslu stručna i diskretna, a za njezino se ime ne vežu ni tračevi ni afere.

Komentara 140

KU
kukuriku
13:47 08.11.2011.

Sprajc je sigurno-Josipovicév Kandidat......., voli on njih i nju ??!!

DU
Deleted user
22:53 07.11.2011.

Koji novinari žele Šprajca? Možda niti jedan, ali Tanji je rečeno što treba napisati. Dobro smo i prošli, mogla je zbilja napisati da je Štrbac najbolji.

VE
velikazmija
01:04 08.11.2011.

glasam za katju kušec --koji šprac --

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije