Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVNE ZAVRZLAME

Ustavni sud Šteli ukinuo istražni zatvor, no ipak ostaje u Remetincu

vinko štela
30.05.2012.
u 17:06

Utvrđeno je da je na snazi rješenje o pritvoru koje je protiv njega 1999. donio Vrhovni sud, a zbog ubojstva Jasmine Đukić u ožujku 1996. u Mostaru

Ustavni sud uvažio je žalbu Vinka Martinovića Štele te mu ukinuo istražni zatvor koji mu je određen nakon što je po međunarodnoj tjeralici uhićen u ožujku pokraj Metkovića, no unatoč tome Štela do daljnjeg ostaje u Remetincu. Naime, utvrđeno je da je na snazi rješenje o pritvoru koje je protiv njega 1999. donio Vrhovni sud. Riječ je o optužbi za ubojstvo Jasmine Đukić u ožujku 1996. u Mostaru, a Šteli je pritvor određen zbog teških okolnosti počinjenja djela.

Štela je inače zbog tog ubojstva 1998. bio nepravomoćno osuđen na osam godina zatvora, no tu je presudu Vrhovni sud ukinuo samo pet dana prije nego što je u kolovozu 1999. izručen sudu u Haagu. Tom odlukom Vrhovnog suda određeno je novo suđenje na zagrebačkom Županijskom sudu, a kako je Štela u međuvremenu u Haagu osuđen za ratni zločin, novi se postupak u međuvremenu nije pokrenuo s mrtve točke. Štela je u Haagu bio osuđen na 18 godina zatvora, a s izdržavanja kazne pušten je u siječnju ove godine.

Koji mjesec kasnije, uhićen je dok je pokušavao iz Hrvatske ući u BiH i to ne temelju međunarodne tjeralice koja je za njim bila raspisana zbog pokušaja ubojstva Zdravka Čuljka 1996. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije