Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNA ODLUKA
Povratak na članak

Ustavni sud ovaj tjedan objavljuje odluku o pobačaju

Manje je važno i hoće li komunistički propis izdržati ocjenu ustavnosti, ili će cjelokupan ili njegovi dijelovi odmah ili s odgodnim učinkom biti ukinuti kako bi se dalo vremena Hrvatskom saboru da kroz godinu ili dvije uredi sporna pitanja

Komentari 31

KR
kritika5
23:31 27.02.2017.

zabrana pobačaja nije rješenje

VL
MO
mobitel20
05:57 28.02.2017.

Ako su normalne okolnosti, protiv sam pobacaja ! Najlicemjernije su ovi(ove) sa spikom "moja maternica,moja stvar", i "moje pravo na izbor". Da, sve je to vasa stvar i vasa je odluka hocete li, s kim cete u spolni odnos !! Kao i to hocete li se stititi od zaceca...sve su to suverene zenine odluke. Ali, kada do zaceca dodje, to vise nije samo suvereno pravo zene nego i tog embrija koje je, medicinski stopostostotno dokazano, novo ljudsko bice sa svojim DNK ! A nesto bi se trebalo pitati i oca...Stvar je tako jednostavna za sve normalne zene i muskarce. Normalna je za sve osim za one koji ovo guraju s krajnjim ciljem da zena bez partnera moze doci u banku sperme i embrija i kupiti zametak kao andol ! Pa tako "uzgojeno" dijete skolovati po gender skolstvu... A gdje to vodi cijelo covjecanstvo nije tesko zamisliti.

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
01:36 28.02.2017.

ovdje je jedno pitanje da li je starije jaje ili kokoš? mislim da je najbolje riješenje ne nametati nikome zabrane niti liječnicima da moraju izvršiti pobačaj ... pobačaj je sam po sebi teška lekcija života no ne postoji način daa se zabrani jer će i dalje se provoditi i nitko to neće moći kontrolirati niti brojčano niti zdravstveno... što se tiče crkve u vjerskih udruga one to mogu tražiti isključivo od svojih vjernika i isključivo verbalno putem svojih glasila, misa... a hoće li ih vjernici slijediti u tome opet njihova volja ...

VL
IB
iva.begovic
06:50 28.02.2017.

U Austriji se često mogu vidjeti plakati koji pozivaju mlade žene u slučaju neželjene trudnoće da im se obrate za pomoć. Neki od tih plakata su od crkve nekki od raznih udruga. Kod nas su svima puna usta, a nema djela. Tko pomaže djevojkama/ženama pri neželjenoj trudnoći, tko ima daje psihološku i materijalnu podršku, tko im kaže rodite, ima tisuće neplodnih parova. Nitko. Markićka maršira, priča bezveze kao navijena, bogati se, a potrebitima ne bi ni čašu vode dodala, a nekmoli im nešto dala.

VL
ML
Mlad75
07:32 28.02.2017.

Kljucna je edukacija i briga za trudnicu kojoj drzava treba dati svu podrsku da rodi dijete....naravnno da je bitno preuzeti odgovornost za svoje postupke kako majka tako i otac...Ali najbbitnije je sve uciniti da se dijete rodi i da ne dođe do pobacaja....drzava treba preuzeti brigu o djetetu ukoliko ga majka ne zeli nakon rođenja, a tu treba prvenstveno urediti zajednice gdje ce se napusteno djete nalaziti da sto manje osjeti gubitak majke i urediti zakon o posvajanju koji je danas katastrofalan i tesko dovodi do usvajanja.. Zivot treba biti na prvom mjestu i zato drustvo mora smoci snage pomoci svakoj majci da ne donese odluku o pobacaju....ne poznajem niti jedno dijete iz doma koje zali za tim sto je rođeno...naravnno da bi svatko zeljelo imati roditelje , lhubav majke

VL
IB
iva.begovic
06:46 28.02.2017.

Izgleda da su čekali stav EU da bi mogli odlučiti. Zato su išli probe u medijima, različite najave na tu temu i LGBT. I sada, nakon što je EU poslala nedvosmislenu poruku Ustavni sud konačno odlučio. Evala Suda, evala Države.

VL
DU
Deleted user
06:15 28.02.2017.

Ako crkva želi zabraniti pobačaj, neka to vrijedi za vjernike. Pa da vidiš frke.

VL
CM
Cile_Mile
01:29 28.02.2017.

Koliko kod nas psihijatrijskih slučajeva ima vozačku i oružje, tj. dozvolu za ubijanje, pa da nitko o tom ne vodi neku polemiku.

VL
PR
prdovan
00:33 28.02.2017.

Pa ako netko ne želi dijete ili nađe se u teškoj situaciji pa se odluči za pobačaj, onda i bolje da ga i ne rodi, nego da ga po rođenju ubije ili baci u kontejner, mada mislim da ključnu uloguogu za pobačaj ima otac tog djeteta koji niti ga želi, niti ga zanima.

VL
Avatar koko_šanel
koko_šanel
01:05 28.02.2017.

moja maternica- moja stvar! treba imati mogucnost izbora. nije lako zenama koje odluce obaviti pobacaj, i ne trebaju im jos kojekakvi socijalni ratnici na vratu. broj pobacaja bi se smanjio ako bi se uredilo stanje u drzavi (obrazovanje, posao, redovite place, stanovi itd.). zabrana pobacaja samo dovodi u zivotnu opasnost majku, ali broj nezeljene djece, te broj pobacaja- ostaje isti (samo se pobacaj obavlja po kojekakvim podrumima i supama sa hrđavom zbicom od bicikla).

VL
MA
marijaqwer
13:21 28.02.2017.

Pobačaj je ubojstvo i treba ga zabraniti . Za one ( majke i očeve ) koji ne žele dijete a dijete je začeto riješenje je da se dijete rodi a skrb za njega da preuzme država , ali bez ubijanja.

VL
MT
mačak tom
00:13 28.02.2017.

Ako sve ostane kako je bilo, ako će se očevi i dalje u potpunosti isključivati iz pitanja pobačaja, ako neće biti baš nikakvog razumnog pokušaja da se dijete spasi (uvođenje nekakve komisije u okviru koje bi i otac mogao pokušati spasiti svoje dijete, pružanje moralne podrške ženi, sagledavanje pobačaja u cijelosti), tada smo mi kao narod i kao ljudi zaglibili do kraja. To nije moja Hrvatska. To je neka druga zemlja. Zemlja koja je svoje najranjivije ostavila bez ikakve zaštite i prepustila ih potpunoj stihiji. Jad i bijeda.

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:41 28.02.2017.

citiram, roland reagan, zanimljivo je a ne primjetiti da abortus zagovaraju oni koji su rođeni, svaka daljnja rasprava je bezpredmetna, naravno postoje iznimni slučajevi al u slučaju zdravog djeteta odrediti totalnu zabranu pobačaja, pravo na život i kraj priče.

VL
IC
ice12
00:24 28.02.2017.

Pobacaj je cedomorstvo. Hoce li biti dopusteno, kaznjivo, nekaznjivo... zakonska besmislica . Prije odluke za pobacaj, izbroji barem do deset.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.