Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski znanstvenik

Uspjeh: Đikića priznali i Nijemci, a u HAZU nije prošao

Ivan Đikić
VL
Autor
Diana Glavina
29.09.2010.
u 09:00

– Počašćen sam ovim priznanjem! Kad sam doznao za izbor, bio sam posve iznenađen jer nisam bio upoznat s time tko me je i kada nominirao.

Prof. Ivan Đikić (44), direktor frankfurtskog Instituta izvrsnosti i Instituta za biokemiju II na Goetheovu sveučilištu, jučer je na službenoj ceremoniji u Erlangenu promoviran u redovitog člana Leopoldine, njemačke akademije znanosti, najstarije akademije prirodnih znanosti u svijetu.

– Počašćen sam ovim priznanjem! Kad sam doznao za izbor, bio sam posve iznenađen jer nisam bio upoznat s time tko me je i kada nominirao. Članstvo u Leopoldini prestižno je međunarodno priznanje i radujem se sudjelovanju u projektima akademije, posebno u radu s mladima i popularizaciji znanosti u Njemačkoj – rekao je prof. Đikić.

Na pitanje kako danas doživljava to što nije prošao u članstvo HAZU-a, kaže:

– Svaka akademija može birati svoje članove na temelju svojih kriterija pa tako i HAZU. Dodao je i da je još jedan Hrvat, inače jedan od vodećih strukturalnih biologa u svijetu, Nenad Ban, takoder član Leopoldine u Razredu za biokemiju i biofiziku.

Leopoldina je osnovana 1652. godine u Schweinfurtu, a nacionalnom akademijom znanosti proglašena je u srpnju 2008. Izabrani znanstvenici članovi su određene sekcije unutar akademije te su članstvo zaslužili svojom akademskom izvrsnošću.

Ključne riječi

Komentara 32

NB
Navrnuti Bracanin
10:54 29.09.2010.

Alo Rvacki akademici. Pa je li vas bar malo sram (čast iznimkama)?

AU
autoritet
11:30 29.09.2010.

Manje povlačenja po novinama, više rada Vrijedi za sve pa i Đikića.

VI
Vito
14:53 29.09.2010.

Tko je Đikiću kriv što nije u partiji. Da je član partije bio bi i počasni saborski zastupnik vladajućih. Ovako, jadan, mora primati priznanja od stranaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije