Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ PREDSTAVIO PROGRAM

Plenković: Potpisani su ugovori za razvoj zdravstvenog i aktivnog turizma

Zagreb: Održana redovna sjednica Vlade
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
28.03.2024.
u 14:32

Andrej Plenković danas je ranije, podsjetimo, predstavio program HDZ-a, najavljujući kako bi radili na povećanju prosječne plaće do 1.600 eura i mirovine do 750 eura

Nakon što je HDZ ovog četvrtka službeno predstavio liste za parlamentarne izbore u hotelu Westin, na kojem se pojavilo i nekoliko neočekivanih imena, iza 14 sati započela je i sjednica Vlade. Danas se još, dva tjedna prije izbora, raspravlja o nekoliko prijedloga akcijskih planova, među kojima je i unapređenje gospodarstva u tekućoj i idućoj godini, kao i unaprjeđenje provedbe pravnih instrumenata OECD-a čije se članstvo Hrvatske očekuje do 2026. 

Andrej Plenković danas je ranije, podsjetimo, predstavio program HDZ-a, najavljujući kako bi radili na povećanju prosječne plaće do 1.600 eura i mirovine do 750 eura. Među imenima koja su se pojavila na listama je i Marko Milić, aktualni glasnogovornik Vlade, te ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić koja će nastupati kao nezavisna.

Na samom početku Plenković je još jednom čestitao BiH na otvaranju pregovora za ulazak u EU. Poručio je kako će i sve instrumente Hrvatska staviti na raspolaganje susjednoj državi, navodeći da se isto ''činilo i dosada''. Osvrnuo se na obnovu Zagreba od potresa 2020. čija je obljetnica obilježena prošloga tjedna, te Dan narcisa kada se obilježava borba protiv raka dojke.

- Danas su potpisani ugovori za razvoj zdravstvenog i aktivnog turizma, ugovori od 116 milijuna eura, čime pridonosimo cjelogodišnjem turizmu. Uručeni su i ugovori za unaprjeđenje infrastrukture pripadnicima romske nacionalne manjine - komentirao je. 

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO HDZ predstavlja izborni program i objavljuje tko je sve na listama

Zagreb: Održana redovna sjednica Vlade
1/39

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije