Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nekretnine

Uskoro u prodaji 20 tisuća novih stanova iz projekta POS plus

Anka Mrak Taritaš
Patrik Macek/PIXSELL
09.04.2013.
u 11:44

Pregovori s bankama u završnoj su fazi, a cijene kvadrata biti će fiksne i limitirane, a uvjeti kupnje poput onih u programu POS.

Na hrvatskom tržištu nekretnina postoji 20.000 neprodanih - novih - stanova, a oni će se u vrlo skoro vrijeme pustiti u prodaju i projektu POS plus, najavila je na 9. godišnjoj međunarodnoj konferenciji o hrvatskom tržištu nekretnina u zagrebačkom hotelu Esplanada ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš.

Pregovori s bankama u završnoj su fazi, a cijene kvadrata biti će fiksne i limitirane, a uvjeti kupnje poput onih u programu POS. Riječ je o gotovim nekretninama koje su gruntovno - čiste. Prodaju će provoditi državna agencija APN.

Ministrica se osvrnula i na projekt golfa na Srđu te naglasila kako će on bio u prostornim planovima županije, grada Dubrovnika, GUP-u te svim projekcijama. Loše je, naglasila je, da u završnoj fazi dolazi do ovakvih situacija koje ne šalju poruke sigurnosti investitorima te vraćanja na početak.

Trenutačno potrebno vrijeme za izdavanje građevinske dozvole u Hrvatskoj je 317 dana što je, jako puno i nije dobro, rekla je ministrica. Naglasila je potrebu da se procedura skrati na razumno vrijeme. Nakon prostornog plana nema potrebe utvrđivati legitimnost već će, prema planovima koje Ministarstvo planira provesti u cilju pojednostavljivanja gradnje, projektanti imati veće odgovornosti prema investitorima i rokovima.

Uz ministricu Mrak Taritaš na otvorenju konferencije govorio je i veleposlanik UK i sjeverne Irske David Slinn. Sudionici međunarodne konferencije o hrvatskom tržištu nekretnina raspravljat će danas i sutra o planu razvoja Hrvatske u Europskoj uniji te nizu konkretnih mjera i postupaka koji se na to odnose. Uz ostalo, raspravljat će o trenutačnom stanju i poziciji Hrvatske u odnosu na druge europske zemlje vezano uz tržište nekretnina te kako će ulazak Hrvatske u EU utjecati na to tržište.

Dotaknuti će se i način kako pokrenuti investicijske projekte, zelena gradnja i nove investicije, ulozi i značaj EU fondova u razvoju hrvatskog gospodarstva, turizmu i marinama, razvoju golf projekata itd. Prema najavama organizatora konferencije, tvrtke Filipović poslovno savjetovanje, tijekom dvodnevne konferencije održat će se više od 20 panela, na kojima će predavati više od 115 predavača.

>>Mrak Taritaš: Rok za legalizaciju neće se više produživati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije