Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo u EUčionici

Uskoro počinje projekt EUčionica 2

Europska Unija
PIXSELL
30.11.2012.
u 12:00

I dalje ćemo pisati o temama iz područja financija, fondova EU, poljoprivrede, ekologije, obrazovanja, zaštite okoliša, regionalnog razvoja, socijalne politike i dr., a EUčionica 2 donosi i neke novosti

U sljedećih 12 mjeseci provodit će se projekt EUčionica 2, koji je nastavak uspješne suradnje Europskog edukacijskog foruma (EEF), Večernjeg lista i 24sata TV na projektu EUčionica kao i dosadašnjih aktivnosti i nastojanja EEF-a u informiranju javnosti o procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. Projekt će se početi provoditi od 1. siječnja iduće godine i financirat će se sredstvima EU fondova u okviru programa IPA Information and Communication programme 2011.

Kao i tijekom projekta EUčionica, provodit će se aktivnosti informiranja javnosti o temama koje se tiču Europske unije. Pri ulasku Republike Hrvatske u EU potrebno je zadovoljiti kriterije i postići zadane uvjete o čemu ćemo kroz članke obavještavati javnost kako bi bila upoznata s cjelokupnim procesom pristupanja. Uz nastavak aktivnosti informiranja putem objavljenih članaka na web stranici EUčionice i u izdanjima Večernjeg lista, pisat ćemo o temama iz područja financija, fondova EU, poljoprivrede, ekologije, obrazovanja, zaštite okoliša, regionalnog razvoja, socijalne politike i dr., a tijekom projekta EUčionica 2 uvest ćemo određene novosti i dodatne aktivnosti.

Građanima Hrvatske želimo približiti izazove koji nam predstoje do ulaska u EU, primjere dobrih projekata te kakav je život u Europskoj uniji putem 10-15 minutnih reportaža. Ukupno će se objaviti 12 intervjua, a gledatelji će ih moći pogledati na 24sata TV.

Kroz projekt će se provesti i Okrugli stol na temu ulaska Hrvatske u EU. Tom prilikom javnost će dobiti objektivne informacije koje će iznijeti upućeni stručnjaci uključeni u proces pristupanja Hrvatske u EU.

Kako bi se uključili i studentsku populaciju u projektne aktivnosti, provest će se natječaj za najbolji esej. U eseju u okviru od 3000 riječi pod nazivom “Mi smo sada u EU” autori eseja opisat će svoje viđenje ulaska Hrvatske u EU. Komisija će od pristiglih eseja odabrati najbolji, a autor/ica će biti nagrađen/a dvodnevnim studijskim putovanjem u zemlju članicu EU. Svoja zapažanja i iskustva s putovanja iznijet će u intervjuu na 24sata TV.

Svi zainteresirani moći će se uključiti i u virtualnu učionicu za pisanje projekata. Objavljivat će se tekstovi usmjereni povećanju znanja o cjelokupnom projektnom procesu i izradi EU projekata. Edukativni članci će biti dostupni cjelokupnoj javnosti na web stranici EUčionice. Kroz virtualnu učionicu moći će se naučiti kako uspješno pripremiti, napisati i prijaviti projektni prijedlog. Sudionici će uz čitanje članaka moći provjeravati svoje znanje kratkim testovima koji će slijediti cjeline i paralelno uz edukaciju pisati svoj projektni prijedlog. Nakon završene edukacije, pristigle napisane projektne prijedloge stručnjaci za EU projekte će pročitati i dati povratnu informaciju s preporukama za poboljšanje, a najbolji će biti nagrađeni. Tom aktivnosti želi se pomoći u demistificiranju procesa prijave projekata i poboljšanju znanja svih osoba koje budu prijavljivale projekte kako bi im se ukazalo na bitne segmente prijave i spiječilo najčešće pogreške koje se događaju prilikom prijave na natječaje projekata za financiranje iz EU fondova.

Sve što vas zanima o Europskoj uniji i dalje možete pitati na stranici EUčionice za postavljanje pitanja, a na pitanja će odgovarati stručnjaci.

Također, tijekom sljedećih 12 mjeseci dijelit ćemo nagrade – stoga sudjelujte u našim kvizovima, osvajajte nagradne bodove VINGD-e, uključite se u našu virtualnu učionicu za pisanje projekata i svakako pratite naše članke!

Nadamo se uspješnom projektu u kojemu ćemo vam pružiti sve informacije koje vas zanimaju o Europskoj uniji, EU fondovima i projektima te ćemo vas informirati o procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije