Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nehaj

Uskoro nastavak suđenja Čačiću u Mađarskoj

'07.12.2011., Zagreb - Radimir Cacic dolazi u sjediste SDP-a.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
12.12.2011.
u 09:00

Ne vjerujem da bi se Čačić odlučio na rizik kao što je pritisak bilo koje vrste, mišljenja je mađarski odvjetnik Zoltán Gál

Još se ne zna datum novog ročišta na kaposvárskom sudu, gdje se Radimiru Čačiću sudi za prometnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi. Odvjetnik stradale obitelji misli da bi ga sud trebao odrediti početkom siječnja. Ne očekuje da će se zbog Čačićeve nove uloge u hrvatskoj politici promijeniti njegova pozicija u sudskom procesu.

– Vjerujem u objektivnost suda. Katalin Lipták ne boji se nikakvog pritiska iako za takvo što postoji mogućnost. Smatram da bi neki nezakonit postupak vlasti značio i kraj Čačićeve političke karijere. Ne vjerujem da bi se odlučio na taj rizik. Bila je vidljiva znatna razlika u Čačićevu iskazu tijekom istrage i na suđenju, što bi s vremenom moglo negativno utjecati na njega i mislim da je on toliko profesionalan političar da takve pogreške više neće ponavljati – izjavio je odvjetnik Zoltán Gál.

Predsjednik HNS-a nesreću je skrivio službenim chryslerom 8. siječnja prošle godine na autocesti prema Budimpešti kod mjesta Sávolyja. Optužnica ga tereti da je nesreću sa smrtnom posljedicom iz nehaja izazvao jer vožnju nije prilagodio uvjetima na cesti. U škodu se, prema optužnici, zaletio brzinom između 145 i 150 kilometara na sat, a nakon sudara u bolnici su preminuli György Lipták (60) i Imréné Antal (81), dok je putnica u automobilu Zoltánné Hitter teško ozlijeđena. Vozačica škode Katalin Lipták u tom je trenutku vozila 105 kilometara na sat, a vidljivost je bila dobra iako je padala kiša. Čačić je izjavio da je vozio najviše 120 na sat i da se na toj dionici odjednom pojavila magla, no svi su ga svjedoci demantirali.

Komentara 55

Avatar damiroslav
damiroslav
09:18 12.12.2011.

Zanima me ako se Čačić uglavi u vladi onda ne treba odgovarati za svoja djela,koliko znam taj čovjek je opasnost na cesti trebao bi se jedino voziti u autu na zadnjem sjedalu.Nadamo se da će završiti u zatvoru jer tako će biti izvršena pravda za mađare a i mi hrvati ćemo se spasiti od njegove politike ( pljačke)

DU
Deleted user
09:22 12.12.2011.

Pusićkine veze će osloboditi ovu spodobu. Mesić, Pusić,Čačić, neprocjenjivo. Zucnem li više, ponavljati ću onaj vic u sebi o Ivici i Marici… „Jovica vozi Ivicu u Marici“

RE
retrovizor
09:16 12.12.2011.

sve je to već podmazano,pa kaj ne vidite kak se šepuri kao zagorski puran!!! Lova otvara sva vrata svijeta,žal mi je kaj ja ne mogu otvoriti bar jedna od tih vrata pa da ne moram igrati poker sa računima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije