Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno

USKOK provjerava ugovore bivših direktora H. pošte s Fimi medijom

aktovka, direktor
Foto: Arhivska fotografija
1/3
30.09.2010.
u 08:45

Sardelić i Mijalić su Nevenki Jurak za božićne domjenke potpisali ugovore koji su bili namješteni. Na natječaj se javila i prijateljska firma da bi se održao privid javnog natječaja.

Način na koji je prilično anonimna, ali zato zbog svojih poslovnih aktivnosti suviše problematična tvrtka Fimi media Nevenke Jurak sklapala poslove s državnim tvrtkama čak i na javno raspisanim javnim natječajima možda se najbolje oslikava na primjeru Hrvatske pošte. Večernji list u posjedu je natječajne dokumentacije za dva posla koji je spomenuta tvrtka odradila 2006. godine za to državno poduzeće iz kojeg je, prema spoznajama istražitelja, također isisavan novac u različite svrhe.

Dvije ponude

Fimi media je, naime, dobila posao kao najbolji ponuđač na natječaju za organizaciju prigodnog obilježavanja 15. godišnjice prvog izdavanja poštanske marke u neovisnoj Hrvatskoj. Zanimljivo je da se na natječaj s ponudom u iznosu od 199.800 kuna javila i tvrtka Ani-Lon sa sjedištem u Sesvetama.

Iza te je tvrtke, naime, stajala Anita Lončar Papeš, suradnica Nevenke Jurak, također uhićena sredinom kolovoza zbog "pranja" 16,5 milijuna kuna na temelju fiktivnih računa koje su izdavale Bojanu Dimiću, također suradniku Fimi medije. Proizlazi da je uloga Ani-Lona bila zapravo u tome da osigura posao Jurakovoj koja se na isti natječaj javila s ponudom od 198.472 kune te dobila posao. U popratnoj dokumentaciji koju je kasnije izradio Sektor logistike Hrvatske pošte opisan je detaljno posao koji će Jurakova obaviti, no zanimljivo je da u originalnom dokumentu piše da je vrijednost posla 200.000 kuna. Iznad tog je iznosa netko kasnije radio korekcije, pa je tako kemijskom olovkom upisano 199.999 kuna kao stvarna vrijednost posla. To je najvjerojatnije učinjeno kako bi se uskladila dokumentacija s provedenim natječajem. Dokumentaciju o spornom poslu uz tadašnjeg direktora marketinga Hrvatske pošte Damira Dobrinića potpisao je i bivši član uprave Jadranko Mijalić koji je kasnije u medijima otvoreno govorio o namještanju poslova Fimi mediji te bio na ispitivanju u USKOK-u. U popratnoj dokumentaciji spomenute proslave u Muzeju Mimara do detalja je opisan posao koji obavlja Jurakova.

Darovi, hostese...

Tako je navedeno da će događaju biti nazočno oko 200 uzvanika. Hostese odjevene u starinske poštanske odore, stoji u planu, dijele gostima prigodne darove, a tijekom večeri uzvanike u glazbenom dijelu programa zabavlja operetna pjevačica Sandra Bagarić i komičarska grupa "Sve pet".

Komentara 41

OB
-obrisani-
12:23 30.09.2010.

Uz Kutlu, Sanadera, Jurakovu ili Barišića lako se moglo upoznati ako ne \"Direktno Boga onda bar Božje HDZ carstvo\" i postati svoj na svome na jahti, u mercedesu ili svojoj vili. Bog i Pravi Hrvati sve više i više svoji na svome.

OB
-obrisani-
11:36 30.09.2010.

AAAAUUUUUHHHH I ovi iz USKOKA nisu bas cisti! Dok voze savremene MERCEDESE ima masti!!!!!!!

BU
Bubra
11:04 30.09.2010.

Najvec izdajnik i kradljivac svog naroda je Sanader i mislim da je dosao na red i on ali Jadranka samo ceka pravi trenutak da ga moze dobro poentirati kod Europske unije.. A i jos nesto trebalo bi i ovog Euu -Janeza uhititi i sprovesti u vrapce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije