Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ponedjeljak

USKOK podiže optužnicu protiv Željka Sabe

željko sabo
Davor Javorović/PIXSELL
18.10.2013.
u 17:25

Riječ je o pokušaju podmićivanja vukovarske vijećnice Marije Budimir (HDZ), a imunitet mu je potrebno skinuti kako bi USKOK mogao podići optužnicu

Mandatno-imunitetno povjerenstvo u ponedjeljak će odlučivati o skidanju imuniteta saborskom zastupniku i vukovarskom gradonačelniku Željku Sabi zbog pokretanja kaznenog postupka, izvijestili su iz Sabora. Riječ je o pokušaju podmićivanja vukovarske vijećnice Marije Budimir (HDZ), a imunitet mu je potrebno skinuti kako bi USKOK mogao podići optužnicu.

Sabu je prilikom pokušaja podmićivanja, a nudio joj je 50.000 kuna da prijeđe u redove SDP-a, snimila vijećnica Budimir, a Večernji list je ekskluzivno objavio transkript njihova razgovora. Sabo je isprva demantirao bilo kakvu nepravilnost, a poslije je zaprijetio tužbom i Mariji Budimir i svima koji će to objaviti.

Nakon objave tvrdio je da je riječ o montaži iz HDZ-a kako bi se silom promijenila vlast u Vukovaru. Istraga je počela prije dva mjeseca, a za nju se doznalo slučajno jer su iz USKOK-a tada već poslali zahtjev za skidanjem imuniteta kako bi mogli početi istragu. No, USKOK je zahtjev tijekom dana povukao jer su shvatili da im Sabin imunitet nije prepreka za pokretanje istrage nego da će njegovo skidanje morati tražiti tek ako se odluče podizati optužnicu. Naime, bez odobrenja Sabora protiv zastupnika se ne može pokrenuti kazneni postupak, a on po definiciji iz Zakona o kaznenom postupku počinje tek potvrđivanjem optužnice, što slijedi nakon provedene istrage.

>>Željko Sabo: Nitko me ni iz DORH-a ni iz USKOK-a nije zvao

>>Slučaj Sabo: Marija Budimir i još jedan vijećnik pozvani u USKOK

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije