Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Gorica: Nabava novih autobusa ipak završila na sudu

USKOK odbacio prijavu protiv Picule, a HDZ podigao novu

Tonino Picula
Dalibor Urukalović/PIXSELL
09.02.2010.
u 23:13

Iako je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) odbacio kaznenu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika Velike Gorice Tonina Picule, vodeći ljudi grada s gradonačelnikom Draženom Barišićem na čelu ne odustaju.

Tvrde da je Picula, potpisavši Ugovor o potpori komunalnom razvitku, odnosno nabavi novih velikogoričkih autobusa, Gradu nanio milijunsku štetu, pa su protiv Tonina Picule tužbu podigli pri Županijskom sudu u Zagrebu.

HDZ: Šteta je milijunska

Zašto, upitali smo predsjednika goričkog HDZ-a Antu Šimunovića koji je Piculu i prijavio USKOK-u.

– Gradu Velikoj Gorici stižu opomene od Holdinga jer mora platiti milijun kuna. To je iznos početne provizije od 1 posto kredita koji je Gorica dužna Holdingu za uslugu koju je on EBRD-u već platio. Kako je došlo do toga iznosa, ne znam, ali znam da je taj ugovor potpisao Picula – rekao je Šimunović ogorčen na konačnu odluku USKOK-a. Ona pak glasi: "Ugovor je potpisan sukladno Statutu Grada Velike Gorice, a prijavljene osobe nisu prouzročile štetu niti počinile kazneno djelo." Bez obzira na tu odluku, u Piculu se i dalje upire prstom i sumnjiči ga se da je sklopio štetan ugovor i zlorabio ovlasti.

– Odredba o početnoj proviziji samo je jedna od štetnih odredaba u spomenutom ugovoru. Holding od Grada Velike Gorice potražuje milijun kuna bez obračuna zateznih kamata – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Piculi optužbe smiješne
Picula se pak na sve optužbe i novu tužbu nasmijao.

– Pa USKOK je proučio cijeli ugovor i rekao sve što je imao reći. Taj projekt trebao je značiti udobniju vožnju za građane, a tužbe su samo napor Šukerovih poslušnika da očiste vlastiti obraz – rekao je Picula.

Komentara 16

Avatar Azriel
Azriel
12:25 10.02.2010.

i medmed kad si se već toliko raspisao o pravu i jednakosti, zašto ne komentiraš dvije činjenice sa argumentima. Autocesta VG-Buševec je višestruko skuplja nego Dalmatina Renoviranje zgrade HP-a u VG je čisti kriminal. Naime izvođaču su platitli AVANSOM UU VISINI 100%, a on je pobrao lovu, proglasio stečaj, i zgrada sad stoji ko da su talibani imali tulum. I da ti si jedini stranački obojen tu, jer braniš deklarirane lopuže! Točka!

PR
Protivcenzure
20:41 10.02.2010.

ovom hdzu uvijek je netko drugi kriv.

OB
-obrisani-
23:28 09.02.2010.

Za slicnu stvar navlace Roincevica po sudu, ali POicula nije desnicar. Da kojim slucajem je, vec bi bio u zatvoru !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije