Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpisan Sporazum

Uskok i Porezna zajedno u borbi protiv organiziranog kriminala: Objasnili kako će izgledati njihov timski rad

Zagreb: Prevaranti koji su varali starije građane privedeni u USKOK
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
12.12.2022.
u 15:20

Sporazumom koji će intenzivirati postojeća suradnja između dvije institucije detaljno se regulira i način izravnog pristupa podacima kao i njihova zaštita, priopćio je Uskok.

Ravnateljica Uskoka Vanja Marušić i ravnatelj Porezne uprave Božidar Kutleša potpisali su u ponedjeljak sporazum o unaprjeđivanju suradnje u borbi protiv organiziranog kriminala. Uskok je izvijestio da se sporazumom dodatno osnažuje dobra suradnja s Poreznom upravom te uređuje razmjena podataka i operativno postupanje u cilju učinkovitog otkrivanja, suzbijanja i progona kaznenih djela iz Uskočke nadležnosti.

Tako se, među ostalim, zbog imovinskih izvida i istraživanja imovinske koristi stečene kaznenim djelom ovlaštenim osobama Uskoka omogućuje izravan uvid u evidencije i baze podataka Porezne uprave, a radi bržeg i učinkovitijeg rada uređuju se načini međusobne razmjene informacija. Uređuje se i način operativnog postupanja ovlaštenih službenika Porezne uprave u multidisciplinarnim timovima tužitelja i istražitelja, čime se dodatno regulira i potiče timski rad u otkrivanju i procesuiranju kaznenih djela.

Sporazumom koji će intenzivirati postojeća suradnja između dvije institucije detaljno se regulira i način izravnog pristupa podacima kao i njihova zaštita, priopćio je Uskok.

Komentara 1

DU
Deleted user
16:43 12.12.2022.

Porezna ni do sada nije radila svoj posao pa neče ni dalje! Za ozbiljan posao im ni do sada nije trebao USKOK!! Al Capone nije završio u zatvoru zato što je ubijao ljude već zbog Poreza!! Imao lošeg knjigovođu ko i naša Porezna!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije