Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Određen istražni zatvor za osumnjičene u aferi Bankomat

hpb
Anto Magzan/PIXSELL
31.12.2009.
u 11:08

Protegu i ostale USKOK u operaciji kodnog imena Bankomat sumnjiči za zloporabe položaja teške najmanje 170 milijuna kuna. Određen im je istražni zatvor.

Sudac istrage na zagrebačkom Županijskom sudu ispitao je šestoricu osumnjičenih u aferi "Bankomat" te im odredio istražni zatvor. Josipu Protegi, koji se nalazi na skijanju izvan Hrvatske, također je određen istražni zatvor.

Ivan Galić, Oliver Beidengel i Svetomir Gadže jutros su dovedeni u USKOK gdje su u nazočnosti svojih odvjetnika iznijeli obrane. Njih trojica kao i Marijo Kirinić, Ivan Sladonja te Boris Šimunić dovedeni su sucu istrage na zagrebački Županijski sud.

USKOK je vjerojatno tražio određivanje istražnog zatvora za njih šestoricu te za Josipa Protegu, predsjednika uprave HPB-a, koji je prema posljednjim informacijama na skijanju u Austriji.

Protegu i ostale USKOK u operaciji kodnog imena Bankomat sumnjiči za zloporabe položaja teške najmanje 170 milijuna kuna.

Kako se sumnja, plasirali su nenamjenske kredite fizičkim i pravnim osobama bez da su osigurali mehanizme povrata.

Komentara 19

OB
-obrisani-
12:21 31.12.2009.

s njima na križni put, a sanader nek glumi isusa

ZE
zeten
15:52 31.12.2009.

Mazanje očiju ljudima, kao hvataju po državnim bankama, pravi kriminal je u največima, privatnima. Ali tamo neće dirati.

OB
-obrisani-
12:11 31.12.2009.

Protega , onaj prasac, je naglo nestao sa radara.Isto kao i njegov šef Kranader. Baš me zanima di su. A to da se USKOK i Policija napokon pomaknuli - toj najbolja vijest godine. Sve to utrpat u maricu, pa nek se šeks onda znoji tražeći \"zarez\" u zakonima da ih pusti vanka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije