Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tžv gredelj

URSH: Hrkać tjera radnike Gredelja na potpisivanje punomoći

punomoć,tžv gredelj
10.12.2012.
u 14:53

Sindikat optužuje stečajnog upravitelja za grubo kršenje ustavnih prava radnika

Udruga radničkih sindikata Hrvatske danas je optužila stečajnog upravitelja TŽV-a Gredelj Peru Hrkaća za grubo kršenje ustavnih prava radnika.

"Zanemarujući na zakonu i Ustavu RH utemeljeno pravo radnika da se sindikalno organiziraju i djeluju, a radi zaštite njihovih legitimnih prava i interesa, kao i tradiciju socijalnog dijaloga u TŽV-u Gredelj d.o.o. koja je tijekom proteklih desetljeća opstajala i konstantno se razvijala, stečajni je upravitelj bez valjanog temelja i uopće valjanog razloga prestao obustavljati s plaća radnika sindikalne članarine, kao i rate kredita koje su radnici podignuli kod svojih sindikata, a za obustavu kojih stečajni upravitelj ima pisane suglasnosti samih radnika", piše u priopćenju koje potpisuje predsjednik sindikata Damir Jakuš.

Iz sindikata također navode da je Hrkać tijekom jutra počeo prisiljavati radnike da potpišu punomoći za zastupanje u stečajnom postupku, uključujući i zastupanje na skupštini vjerovnika koja će se održati u srijedu, ljudima koje je on sam odabrao kako bi u ime radničkih potraživanja mogao donositi odluke o tijeku stečajnog postupka.

"Radnici su predmetne punomoći dobili na potpis sa svojim imenom i prezimenom, adresom i OIB-om te imenom i prezimenom osobe za koju stečajni upravitelj želi da bude opunomoćenikom radnika, dok je 'pravo' radnika samo da punomoć potpišu i da ne postavljaju daljnja pitanja", zaključuje se u priopćenju.

>> Američka tvrtka želi kupiti Gredeljev pogon za lokomotive

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije