Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ured predsjednika Tadića ucjenjuje Hrvatsku i Josipovića

tadić
AFP
19.01.2010.
u 09:10

Srbijanski predsjednik, pozvan na inauguraciju Ive Josipovića, odbio je odazvati se pozivu ako događaju bude nazočio i kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu.

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Boris Tadić neće doći na inauguraciju hrvatskog predsjednika Ive Josipovića ako tamo bude Fatmir Sejdiu - piše današnji Blic prenoseći stav ureda srbijanskog predsjednika. Stav ureda reakcija je na izjavu hrvatskog predsjednika da je Hrvatska poslala poziv Kosovu kao i svim zemljama s kojima ima diplomatske odnose.

Blic podsjeća da je predsjednik Josipović rekao da ne želi da "mjera odnosa Srbije i Hrvatske budu odnosi sa drugim zemljama", ali podsjeća i na riječi Vincenta Degerta, šefa beogradskog ureda EU, koji je rekao da sporna pitanja oko tužbi za genocid na Međunarodnom sudu pravde u Haagu dvije zemlje moraju riješiti međusobnim dogovorom bez uplitanja sa strane pri čemu će imati potporu EU.

Beogradski dnevnik danas objavljuje informaciju da "neslužbeno postoji šansa da Tadić ipak dođe u Zagreb 18. veljače pod uvjetom da predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu pošalje signal da neće doći na inauguraciju".

Komentara 400

KA
kajinx
14:32 19.01.2010.

EU@Janez daj nam rađe pričaj o skijanju. Da li se i vi takmičite na FIS-u ? Znam da bi bili bolji skijaši da imate uvjete za taj sport. Budući da nemate ni snijega ni planina, odite kod rodbine na Jahorinu trenirati.

MO
modrulj
14:54 19.01.2010.

OK, nema problema, dolazi Sejdiu ;)

Avatar jura-100
jura-100
09:59 19.01.2010.

Neće doći? Pa neka ne dođe, tko ga j.ebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije