Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDITE OPREZNI

Imate li ovu sol kod kuće? Povlači se s tržišta

Pixabay
30.03.2024.
u 17:15

Kotànyi "Morsku sol, jodiranu" - mlinac 92 grama proizvodi austrijska tvrtka Kotànyi, a na tržište ga stavlja Kotànyi, Zagreb, Hrvatska.

Državni inspektorat je zbog prisustva stranog tijela od poli(oksimetilena) opozivao mlinac jodirane morske soli u pakiranju od 92 grama, austrijskog proizvođača Kotànyi. Proizvod nosi oznaku najbolje upotrijebiti do 17.10.2026. i do 18.12.2026. te LOT brojeve 435994 i 439365, izvijestila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Kotànyi "Morsku sol, jodiranu" - mlinac 92 grama proizvodi austrijska tvrtka Kotànyi, a na tržište ga stavlja Kotànyi, Zagreb, Hrvatska. Proizvod nije u skladu s Uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Polioksimetilen je po objašnjenju mrežnog izdanja Hrvatske enciklopedije plastomerni materijal čija kemijska struktura i kristalnost daju veliku tvrdoću, čvrstoću, otpornost prema abraziji i zamoru materijala, po čemu je sličan metalima pa najviše i služi kao njihova zamjena.

POVEZANI ČLANCI:

Foto: HAPIH

HAPIH je u petak izvijestio da je Državni inspektorat zbog prisustva komadića plastike s tržišta povukao nekoliko serija Vegeta Maestro mlinca morske krupne jodirane soli od 100 grama.

FOTOGALERIJA Želite izgubiti kilograme do ljeta? Pratite ovih 7 savjeta

1/10

 

Ključne riječi

Komentara 2

CH
chemica
21:55 30.03.2024.

Što će mi, zaboga miloga...Tuzlanska je sasvim dovoljno dobra, a kao dodatan bonus, uskraćena je za primjese plastike.

JF
Jure_Francetić
18:07 30.03.2024.

Kakav peh, taman sam ju kupio i sada ju povlače sa tržišta! Taman sam potrošio himalajsku sol staru 2000 godina i to pred sami istek roka trajanja i onda kupim ovo smeće od soli. Trgovac se naravno samo smije jer mu mogu staviti soli na rep jer sam račun bacio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije