Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
postizborni obračuni

Upozorenje J. Kosor: 'Ako ne začepiš, bit ćeš izbačena iz HDZ-a'

jadranka kosor
Davor Javorović/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
21.06.2012.
u 07:30

Kosor je počela igrati otvorenih karata prije nešto više od dva mjeseca kada je shvatila kako su joj šanse da sačuva funkciju predsjednice HDZ-a jako stanjene. Tada je počela javno iznositi prljavo rublje.

Do Jadranke Kosor, bivše predsjednice HDZ-a, krajem prošlog tjedna stigla je poruka “da će, ako pod hitno ne zatvori usta, biti izbačena iz HDZ-a”.

Emotivni istupi

Vijest o prijetnji da bi Kosor mogla biti udaljena iz stranke ako napokon “ne začepi” lansirana je nakon serije njenih emotivnih istupa izazvanih smjenjivanjem s funkcije potpredsjednice Sabora. Informacija se munjevito proširila HDZ-om, ali i izvan stranke.

Poruka koja je lansirana u formi trača do J. Kosor je stigla preko dva posrednika, i to nedugo nakon što je sročena. Potvrđeno nam je to iz njenog najbližeg kruga uz napomenu da je Kosor po načinu na koji je informacija sročena, kao i po tome preko koga joj je prenesena, shvatila kako je cilj bio da čuje upozorenje.

U HDZ-u to opovrgavaju

– To su neistine i obične konstrukcije. U HDZ-u nije bilo nikakvog sastanka na kojem bi se govorilo o bivšoj predsjednici, uopće se nije raspravljalo o tome, nije se potegnulo pitanje njene stegovne odgovornosti, niti je itko razmatrao isključenje J. Kosor iz stranke – kazala je glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč Ivoš.

No, kako bilo, činjenica je da se nakon niza optužbi za udarce ispod pojasa iznesenih na račun Tomislava Karamarka Kosor povukla te da od nedjelje nije dala ni jednu ozbiljniju izjavu.

Ako je suditi po rafalima što ih je ispaljivala u zadnje vrijeme, teško da je ostala bez streljiva.

Kosor je počela igrati otvorenih karata prije nešto više od dva mjeseca kada je, shvativši da su joj šanse da sačuva funkciju predsjednice HDZ-a jako stanjene. Tada je počela javno iznositi prljavo rublje i govoriti kako su joj protukandidati radili iza leđa. Ispričala je da ju je Karamarko uvjeravao kako se neće kandidirati za predsjednika HDZ-a, pozvao ju na kavu i više se nije javio.

Visoka politika

Kosor mu je javno spočitnula i da ga je ona učlanila u HDZ, rekla da se nećkao i odlučio za HDZ tek pošto je propala ideja da, poduprt od skupine menadžera izađe na izbore u tandemu sa Željkom Rohatinskim. Pobrojila mu je i politički loše poteze kao što je bilo spektakularno uhićenje Josipa Boljkovca popraćeno neumjesnom količnim sile i angažiranjem zamaskiranih specijalaca te niz toga. 

Iako je oštrica svih javnih istupa mahom usmjerena na Karamarka, Kosor ne štedi ni one članove HDZ-a koje je osobno uvela u visoku politiku da bi joj potom okrenuli leđa. U tom je kontekstu prozvala Ivana Domagoja Miloševića, Davora Božinovića, Davora Stiera, Andreja Plenkovića.

Osim toga, Kosor je odlučila javno iznijeti svaku situaciju u kojoj se osjetila omalovaženom i poniženom – od toga da je svedena na “običnu” saborsku zastupnicu, pa do toga da nije bila pozvana na svečanu sjednicu povodom 23. rođendana HDZ-a.

Komentara 217

GO
google385
07:33 21.06.2012.

moja baba je govorila sinko ko je gluv i nim ostat ce ziv

OB
-obrisani-
07:36 21.06.2012.

dve godine pričem da bu babu nabijali ko staru kantu... . i to baš oni koji su joj se klanjali do poda....... . majko moja kakva je to hrpa...smradova i kretena.......jednostavno neshvatljivo...

AR
arjavas
12:24 21.06.2012.

Kosoricu je u visoku politiku oktroirao F. Tuđman, dovevšii je sa radija direktno u vrh politike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije